Startsida / Inlägg

V75-Tips Skellefteå

av MLipovac

Tjena!

Skellefteå står för dagens V75 tävlingar och det ser tyvärr favoritbetonat ut på förhand. Vi har egentligen bara sex lopp att lösa för Lome Brage i kallblodsloppet tror jag inte kan förlora, han har en väldigt passande uppgift och det är bara att spika. I övrigt har jag hittat två tänkbara singelstreck som båda har bra chans att leda respektive lopp från start till mål. Drag finns det alltid och jag bjuder på tre av dem. Tänk på att Skellefteå har open stretch men det är inte lika utslagsgivande som på Åby, frågar man vissa aktiva så tycker dom man inte ska räkna med spåret. Jag tycker ändå det är roligt att det finns så man får tänka i lite andra banor också. Nu kör vi!


Bästa singelstrecket

6 Lome Brage (V75-3) såg jättefin ut senast när han fick en trött Tekno Odin i knät. Hade han fått lucka tidigare tror jag han hade vunnit. Idag har han dem perfekta förutsättningarna med kort distans och framspår och jag kan inte se någon ta en längd på honom. Erik Adielsson kommer skicka iväg honom från start och sedan leder han loppet från start till mål. Jordskred emot som tränare Jan-Olov Persson sa.

Tänkbara singelstreck

4 Major Vici (V75-5) har visat fin form på slutet och gått bra i skymundan på V75. I ett öppet lopp tror jag han kan vara lösningen. Han har ett bra utgångsläge och är kvick den första biten, Ulf Ohlsson upp är intressant och skulle han få ledningen tidigt då tror jag han kan bli svårfångad.

6 Sir Henry P.Hill (V75-6) tror jag har bra chans från ledningen. Han var riktigt bra för tre starter sedan när han vann åkandes trots en tuff resa. Det krånglade i starterna efter men senast tycker jag han var tillbaka igen, han kunde inte växla tempo men gick över mål med krafter kvar. Han har springspår idag och siktet är inställt på ledningen, därifrån tror jag Rikard kommer köra i ett jämnt och hårt tempo vilket kan passar hästen bäst och jag tror dem får svårt att ta något på honom.

Dragen

9 Dreaming Blues (V75-2) satt fast med mycket krafter kvar senast och såg fin ut. Hon är snabb från start och har en perfekt rygg i 2 Antonio America. Hon kan sitta på på det från start, när det dessutom ser ut som det blir bra körning då kan hon vara med i striden till slut.

2 Selma Töll (V75-4) är riktigt startsnabb och trivs i ledningen. Senast släppte man ledningen och det kan bli så igen, men eftersom det är kortare distans kanske Tomas testar i ledningen och därifrån tycker jag hon höjer sig. Oavsett scenario kommer hon få en bra resa och ska räknas till låg procent.

10 Ricocone (V75-7) har visat toppform i Finland på slutet. Han har fått tuffa lopp men varit riktigt bra och jag tror han kommer sitta på på det. Skulle tempot bli högt då tror jag den finske gästen kommer bland sig i segerstriden till låg procent. Finska gäster har skrällt på Skellefteå förut och varför skulle han inte göra det.

Spelstopp på V75 är 16.20


Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 6 Sir Henry P.Hill

DD-2: 10 Ricocone

Spelstopp för DD är 18.20


Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB