Startsida / Inlägg

V75-Tips Solvalla

av MLipovac

Tjena!

V75 finaler på Solvalla och vilka lopp vi får se. Det är sista helgen där man får köra barfota med hästarna och jag tror det kommer gasas från många håll, det luktar bra utdelning och jag har hittat två spikar som jag tror är bäst i respektive lopp.. I början ser det öppnare ut och där smetar jag på med hästar. Stort lycka till!


V75-1 Silverdivisionen Final 2140m auto

I inledningen får vi se en väldigt öppet lopp. Jag tror att det kan skrälla direkt och kommer förmodligen plocka med alla hästar. Favorit blir 1 Very Kronos som är bästa hästen i fältet, dock kan man inte lita på honom från ett innerspår. Det kan bli galopp direkt och då är dagen förstörd. Skulle han gå felfritt och hålla upp ledningen då är han hästen att slå. Är man riktigt modig då går man på honom och blundar under loppet för spelvärdet är högt då han brukar vara runt 50% annars. Jag kommer som sagt gardera friskt och lyfter fram några hästar till. 11 Erik Sting ska givetvis med, det låter bra från Nurmos och med lite tempo tror jag han sänker många. Han är helt bortglömd denna gången och jag blir inte förvånad om han sitter där efter lång säsong. 5 Dear Friend imponerar hela tiden och räknas också tidigt. Hon har utvecklats enormt och är spetsfavorit om favoriten gör bort sig, därifrån kan hon bli svårfångad. Det andra stoet 2 Speedy Foxy Vicane har knallform och kommer med två raka segrar. Hon sitter perfekt på det och kan få loppet i bra ryggar och då är hennes avslutning vass. Får även nämna 10 Handsome Brad som har lite diffus form, han ska dock gå med optimal utrustning och måste räknas i detta lopp.

V75-2 Klass 2 Final 2140m auto

Här höjer sig fyra hästar på strecken och jag tror att någon av dem har bra chans att stå som segrare. 5 Cobbys Olifant får tipset få jag tycker han har bäst form och var fin senast. Han ska troligtvis gå barfota runt om vilket är ett plus. Uhrberg kommer hitta en bra position och då tror jag han är med på målfotot. 1 Xanthis Brazil är kanske bästa hästen men har ett jobbigt utgångsläge, löser han det då kan han ta dem den tunga vägen. Han vann från dödens senast trots att han var nedsatt av något. 9 Caligula radar upp segrarna men har mött enklare motstånd och känns som han är bäst i ledningen. Måste ändå med på lappen då han har ett bra slagläge. 3 Powderfinger har fräschats upp men formen är ett litet frågetecken. Han var fin senast och skulle Peter få ledningen med honom då kan han hålla hela vägen. Skulle han få dämpa en bit då kan det bli svårt att plocka ner honom. Utöver dessa fyra vill jag varna kraftig för 8 Esteban S.T. som är streckad på 1%. Det kan skrälla i denna klassen och då kan det vara han som slår till. Från stallet låter det bra och löser det sig från det jobbiga utgångsläget då kan han slå till.

V75-3 Solvalla Grand Prix 2140m auto

En halv miljon till vinnaren där Stefan Melander har sex hästar till start. Jag kan tycka det är fel då det är halva fältet. Favoriten kommer från hans stall och det är 6 Zack’s Zoomer som jag alltid har gillat. Han är snabb ut och skulle han få ledningen då tror jag han är hästen att slå. Dock kan det bli så att han svaras ut av 3 Eldorado B och då blir det jobbigare för honom. Eldorado B har varit bra på slutet och i ledningen höjer han sig, får han dämpa en bit då kan han räcka långt. 12 High Glider kan vara den bästa hästen men handikappas av dåligt spår, kör Örjan fram utvändigt tidigt då kan han ta dem den tunga vägen. Han är mycket mindre spelad än favoriten vilket gör honom spelvärd. Plockar också med 4 Hard Times som ska gå med optimal utrustning och kan få en smygresa och 9 Enterprise som avsluta bra senast och är den av alla Melanders hästar som har lite form efter favoriten.

V75-4 Diamantstoet Final 2140m volt

Öppet lopp där tipset går till 2 Queen Of Sand som hade vunnit om man inte var så passiv senast. Bra intryck på henne och med en bra start kan det bli jobbigt för tilläggshästarna att ta tjugo. 12 Ille Saint Louis har jag aldrig tagit till mig men hon gör bra lopp hela tiden. Rapporterna från stallet är riktigt bra och man tror hon löser utgångsläget. Hon har en vass avslutning och kommer vara med långt framme. Samma gäller 13 Eva I.H som mötte mycket värre hästar senast och med rätt resa kan runda alla. 14 Amalia Cash, 6 Darling Harbour och 9 Quiz Töll ska också med på lappen.  Skrällen är 3 Olga Utca som följde med bra som trea senast. Stort plus med Jepson och med en smygare han hon skrälla.

V75-5 Klass 1 Final 2140m auto

Här tror jag att det är dags för Magnus Jakobssons fina 6 Global Unprotected. Han har avslutat riktigt bra från spår tolv två gånger och senast hade han vunnit om han inte brutit ner. Magnus låter ruskigt nöjd med honom och jag blir inte förvånad om han vinner den tunga vägen! Spik!

V75-6 Gulddivisionen 2140m auto

12 Propulsion är omgångens största favorit och det förstår jag. Han är världens bästa häst just nu men idag tror jag man kommer köra passivt med honom. Han siktas mot Prix d’Amerique och detta är ett lopp i matchningen mot Frankrike. Örjan är en mästare på att spara hästarna och kommer säkert köra för sent och då blir det långt fram. När han är såpass stor favorit så finns det värde i att garder denna gången. Värst emot är 5 Nadal Broline som är allas nästagångare. Han kommer sitta långt fram och kör Örjan passivt då tror jag inte favoriten hinner fram. Jag förstår att Propulsion kan mosa allt men när det skiljer såpass mycket så testar jag att gardera. Plockar även med 3 Milligan ’s School som är ledaren i loppet, han form är ett stort frågetecken men får han bestämma en bit kan han hålla länge. Tar man med någon mer så är 11 Zenit Brick tidig och 10 Antonio Tabac som vi inte sett botten i ännu.

V75-7 Bronsdivisionen 2140m auto

I avslutningen kommer mitt andra singelstreck och det är favoriten 1 Global Trust som jag tror leder detta lopp runt om. Han har varit bra i alla årets starter och jag tror han har en väldigt bra chans. Han är snabb ut och Jorma kommer ladda det som går, med hjälp av stallkompisen 5 Roheryn kan han nog hålla upp ledningen eller ta över den efter en bit och sedan tror jag ingen slår honom. Han kan vinna från andra positioner också och när Nurmos säger att han tror på bra chans då får man lyssna.


Sammanfattning: 

Singelstrecken: 6 Global Unprotected (V75-5) & 1 Global Trust (V75-7)

Bästa dragen: 11 Erik Sting (V75-1) & 3 Olga Utca (V75-4)

Bedövaren: 8 Esteban S.T (V75-2)

Spelstopp på V75 är 16.20.

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB