Startsida / Inlägg

V86-Tips Åby/Solvalla

av MLipovac

Tjena!

Veckans V86 omgång avgöras på Åby och Solvalla och det ser intressant ut på förhand. Det finns några klara favoriter som jag tycker det finns frågetecken på. Jag har hittat det bästa singelstrecket i avslutningen och det är inte favoriten. Tycker det är svårt med spikarna men har två tänkbara som jag vill se värmning och höra sista info på innan jag tar ställning. Glöm inte mina drag, dem är helt bortglömda och kan rensa rejält. Mot 8 rätt!


Bästa singelstrecket

6 Man At Work (V86-8) är tillbaka från en liten paus och det låter väldigt bra. Det är en häst man håller högt som fräschats upp och kommer göra en bra insats direkt. Han är snabb ut när han står en bit ut på vingen och jag tror Jorma gasar allt han har från start och tar sig till ledningen. Nurmos hästar presterar alltid bra efter paus och jag är inte orolig för formen. Jag tror jag ingen slår honom från ledningen och avslutar omgången med kvällens bästa singelstreck.

Tänkbara singelstreck

8 Knifetown Winner (V86-2) har ett jobbigt utgångsläge men är rysligt snabb ut och har varit ute mot tuffa hästar på V75. Niklas kommer ladda vad som går och jag tror han har bra chans att sitta i ledningen efter en bit. Därifrån ser jag ingen som kommer trycka upp tempot och då kan han rinna undan. Vill dock avvakta sista infon innan jag tar ställning.

9 Cashback Pellini (V86-5) visade fin form senast när han svepte hela fältet och vann med krafter kvar. Han är en stark långtradare som jag tror har bra chans att runda samtliga ikväll. Han trivs bäst när det blir kyligt och från ett perfekt smygläge kan Christoffer välja när han ska sätta in slutstöten och då får dem andra svårt att stå emot. Vill dock se värmningen på honom och höra det sista innan jag tar ställning.

Dragen

4 Inglesias Boshoeve (V86-4) visade fin form senast och är snabb ut. Jag tror han kommer till ledningen inledningsvis men sedan får vi se vad Jepson väljer att göra. Han kan köra i ledningen eller släppa för att få en smygresa. Han är väldigt mycket mindre spelad än favorit och jag vill varna för honom. Det är ett treåringslopp där det kan skrälla.

10 Maximus M.M (V86-6) har farten och kapaciteten att slåss om segern men det har inte stämt för honom. Man har ändrat lite i träningen och ska ändra med huvudlaget för att se om han blir bättre. Skulle det falla väl ut då måste han räknas tidigt. Till 7% är han given vid gardering.

6 Valentina Wind 8 Croquet Rose (V86-7) är två riktig roliga skrällar som jag måste plocka med. Den förstnämnde varnade jag för under Elitloppshelgen och då var hon ute i fyraåringseliten och blev trea. Hon besitter bra fart och med rätt ryggar kan hon bli farlig. Den sistnämnde har knallform och kommer vinna lopp när som helst, jobbigt utgångsläge ikväll men skulle det klaffa då blir jag inte förvånad om hon vinner till en ynka procent.

Spelstopp på V86 är 20.30


Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB