Startsida / Inlägg

V75-Tips Jägersro

av MLipovac

Tjena!

Det är dags för årets sista storlopp och det är Svensk Uppfödningslöpning på Jägersro. Vi ska få se många fina unghästar som slåss om vem som blir kullens kung eller drottning. Jag tror att Svante Båth spelar en stor huvudroll som alltid men det behöver inte vara fel att strecka på med några om man inte litar på unghästarna. I övrigt ser det roligt ut, det kan bli favoritparad men det finns även chans för bra utdelning. Ni hittar mina tankar kring omgången här under. Mot 7 rätt!


V75-1 Johan Jakobssons Minne 2140m volt

Johan Jacobssons Minne är alltid ett intressant lopp. Treåringarna ska försöka hålla undan för fyraåringarna som står tjugo meter bakom och årets upplaga ser öppen ut. Tipset går till en på start och det är 2 That’s Art som galopperade mitt på upploppet senast med segern klar. Han är lite knepig av sig och kan strula till det för sig. Jag tror han löser spåret och träffar Peter rätt då kan han sitta i ledningen efter en bit. Därifrån tror jag han kan bli svår att slå. 10 Candy La Marc är en fin märr som galopperade bort sig i Breeders’ Crown finalen senast som betrodd. Kuskarna haka i hjulen och hon blev rädd. Att ta tjugo är inte lätt på Jägersro men får hon ligga på rulle blir hennes speed farlig. 6 Sweet On You låter det bra på, Kim Eriksson som körde senast tror hon varit med i segerstriden om det hade löst sig bättre från start. Hon har springspår idag och det är intressant, skulle Ulf träffa rätt kan hon ta hand om ledningen och därifrån biter hon ifrån sig bra tror jag. 3 Stoletheshow vann kriteriet i Norge i år och är en bra häst. Kan få en bra resa och räknas. Plockar även med 9 Seven And Seven som jag blivit besviken på, han har inte varit som bäst och är svårbedömd inför dagens start. Voltstart är också ett frågetecken men med Örjan upp så tror jag han fixar det. Fart har han om han inte tappat för mycket form. 11 Harran Boko och 5 Donatello Garbo åker förmodligen också med som skrällar.

V75-2 Klass 1 2140m auto

Lägsta klassen och här tror jag att Timo Nurmos har en ny klassklättrare. Det är 2 Master Hill som gjorde debut för honom senast och fick en perfekt resa av Andreas Lövdal och tackade med att vinna enkelt med krafter kvar. Han har gått framåt med loppet i kroppen och är van att gå med skor vilket är ett plus. Han öppnar bra och jag tror att han leder detta runt om. Bakom känns det väldigt öppet och jag vill varna för en häst om ni garderar favoriten. Det är 5 Edio som det låter riktigt bra kring. Man ska köra offensivare denna gången och tror på bra chans från stallet.

V75-3 Klass 1 2640m volt

Ett långlopp där vi hittar omgångens största favorit. Det är Joakim Lövgrens kapable 1 Illuminati som krossade motståndet senast. Han var stökig i värmningen och under loppet och låg sist hela tiden. Dock visade han sin höga kapacitet när han svepte fältet på några hundra meter och försvann sedan till enkel seger. Innerspåret är bra tycker jag för där kan han då hjälp med att volta och sedan behöver Jocke ”bara” hitta ut för att ha en bra chans. Han höjer sig över dem andra och strular det inte så vinner han förmodligen detta. Tror man inte han sköter sig eller inte får fritt då tycker jag 2 The Real Star är värst emot. Han har visat hög kapacitet och var trea i ett derbykval. Man har fräschat upp honom inför denna start och träffar Jepson rätt kan han överta ledningen efter en bit och då blir han inte lätt att slå.

V75-4 Svensk Uppfödningslöpning 2018 1640m auto

Svensk Uppfödningslöpning för tvååringarna och Svante Båth är som vanligt med med några riktigt fina unghästar. Hans fina 3 Bythebook blir klar favorit och det förstår jag efter uttagningen senast. Intrycket senast var riktigt fint och från ett bra utgångsläge är han hästen att slå för dem övriga. Örjan Kihlström som kör har aldrig vunnit loppet och jag gissar att han är taggad på att plocka hem detta också. Kan vara ett tänkbart singelstreck. Dock är det svårt med tvååringar och deras utveckling så en gardering kan vara bra. Stallkompisen 2 Global Adventure är obesegrad och vann Svampen som är ett annat stort lopp för tvååringar. Han gick bra då men jag ställer mig frågan om formen är lika bra inför denna start. Han såg seg ut senast men har fräschats upp, måste med vid gardering såklart. 1 Trix On Line är också obesegrad och var fin senast. Har ett bra läge och kommer serveras en bra resa. 4 Aetos Kronos vann sitt försök från dödens och såg riktigt fin ut. Christoffer har ändå valt bort honom och det tycker jag man ska ha i tanken. Dock är han intressant till låg procent från ett bra läge. 5 Grande Diva Sisu är en personlig favorit som ska utrustas med jänkarvagn första gången och laddas för ledningen. Får hon bestämma en bit då kan hon hålla väldigt länge. 7 Alien Kronos och 10 Belker ska också med vid gardering, två fina hästar som visat att kapacitet finns. Tror man klarar sig längt på dessa sju om man inte spikar 3 Bythebook.

V75-5 Bronsdivisionen 1640m auto

7 Gustafson är tillbaka i Sverige och vi fick se honom på just Jägersro för tre starter sedan när han vann på ett bra sätt från ledningen. Han har tagit två enkla segrar efter det och formen är nog bra. Dock har han ett jobbigt utgångsläge långt ut på vingen och som jag ser missgynnas han av skotvånget. Han har hög kapacitet och kan ta detta den tunga vägen men en gardering tycker jag är given. 5 Partizan Face imponerade på mig senast när han gick utvändigt om ledaren på Solvalla och blev tvåa. Han har lottats till ett bättre utgångsläge denna gången och med rätt lopp kan han bli riktigt farlig. 6 Exclamation Mark har osäker form men håller hög kapacitet i grunden. Han gör faktiskt debut över kort distans vilket kan tyckas märkligt. Tror dock han löser det då han är snabb ut och är formen någorlunda bra kan han leda detta lopp runt om. Värst emot till ledningen är 3 Lexington Hall som jag tycker går bäst i just den positionen. Han fick en ryggresa senast över full distans men denna gången tror jag Jorma kommer göra allt för att ta sig dit. Spetshästen på Jägersro är given på kupongen. 1 Viggo Laday satt fast med mycket krafter kvar bakom en mur av hästar senast och kan få en perfekt smygresa på innerspåret. Sista strecket går till 10 Star Costashorta som var en besvikelse senast, han var nedsatt av något men jag minns hur uppåt Untersteiner var. Han är startsnabb och missgynnas av bakspåret men skulle det gå undan då kan han fälla många till slut.

V75-6 Silverdivisionen 2140m auto

En ganska öppen Silverdivision som jag löser med fyra hästar. Tipset går till 10 Olle Rols som var tillbaka efter paus senast. Intrycket var bra och han lär vara ännu bättre till dagens start. Han radade upp segrarna i vintras och var riktigt bra och jag tror han tagit ett steg till i utvecklingen. Bakspår är aldrig roligt men han tål att göra en del och blir det fart på loppet då tror jag han kan spurta ner samtliga. 2 Linus Boy har äntligen fått ett bra utgångsläge och har lopp i kroppen. Han spurtade bra senast i skymundan och det låter bra från stall Nurmos. Han är en tuffing som tål en del och från bricka två kommer han få ett bra lopp och blir farlig. 6 Västerbo Exact åkte dit mot en smygkörd häst senast på Bjerke efter att han blivit pressad av storfavoriten Ferrari B.R under loppet. Han trivs bäst i ledningen och jag tror art han kan få överta ledningen och då biter han ifrån sig. Ledarhästen på Jägersro ska man alltid plocka med. Sista strecket går till 1 Isor Håleryd som jag jagat på slutet. Senast trodde jag mycket på honom men han var inte som bäst. Han fick ett bra lopp men tog inget på dem andra när det behövdes. Man har inte hittat några fel och jag tror han vinner lopp när som helst. Han är ingen raket ut men Peter får lösa resan så tror jag Isor tackar med en vass spurt.

V75-7 Gulddivisionen 2140m auto

En ganska trött Gulddivision där många hästar har svårbedömd form. Favorit blir 4 Jairo och det tycker jag är rätt. Han var tillbaka senast efter lite formtapp och såg fin ut. Kan vara så att han bara är bäst i detta lopp, han gynnas om det blir körning vilket det är stor chans att det bli och då blir han inte lätt att stå emot. Vid gardering tycker jag 6 Västerboonthenews är värst emot. Han var riktigt bra förra vintern och skulle Örjan komma till ledningen då biter han ifrån sig bra. Dock är det inte lätt att ta en längd på 1 Star Advisor Joli som slog just Västerboonthenews näst senast. Han har verkligen hittat formen och skulle han få fuska bort en del få kan han rinna undan. Dock tycker jag det är minus med medeldistans för honom. Glöm inte en häst om ni garderar med några, det är Steen Juuls 12 Turno Di Azzura som såg fin ut bakom Jairo senast. Utgångsläget är som det är men med körning och rätt resa kan det bli en smällkaramell i avslutningen.


Sammanfattning: 

Spiken: 2 Master Hill (V75-2)

Dragen: 6 Sweet On You (V75-1) & 1 Isor Håleryd (V75-6)

Bedövarna: 5 Grande Diva Sisu (V75-4) & 12 Turno Di Azzura (V75-7)

Spelstopp på V75 är 16.20.

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB