Startsida / Inlägg

V75-Tips Åby

av MLipovac

Tjena!

V75 på Åby och jackpot vilket är intressant. Det är en av mina favoritbanor och det brukar ge bra betalt. Man får ta i beaktning att det finns open stretch vilket gör det hela mycket svårare. Vi har två väldigt stora favoriter och jag är inne på att gå emot båda. Vill dock se värmningen på båda innan jag kommer ta ställning. Björn Goop kör dagens bästa singelstreck som kommer i avslutningen. Lycka till med streckandet!


V75-1 Silverdivisonen 2640m auto
Ranking: 2-12-9-1-4-7-8-11-6-3-10

2 Velvet Gio får tipset i inledningen. Han imponerade på mig senast när han efter tung resa avgjorde på ett bra sätt. Öppnar han någorlunda kan han vara i ledningen efter en bit och så är han hästen att slå. Han är dock ny i klassen och det är aldrig lätt för en fyraåring. Kan vara ett singelstreck om man tror att han får ledningen men jag kommer gardera med några. 12 Olle Rols har fått två lopp i kroppen och formen kommer nog vara ännu bättre idag. Han har lottats till ännu ett dåligt utgångsläge men han tål att göra en del och skulle det bli bra tempo på loppet då kan han avsluta vasst. Tycker han gjorde det godkänt senast bakom Speedy Fox Vicane9 Stepping Spaceboy gör alltid sitt bästa och är härdad i klassen. Har ett perfekt smygläge och skulle han kunna komma igenom från start kan han få sitt rygglopp och avsluta vasst. 1 Sir Q.C har tjänat snabba pengar och kommit upp i klasserna. Han hinner riktigt med under sommaren men under höst och vinter känns det som att han kan slå till. Han öppnar ganska bra och skulle Örjan hitta ut kan han få en bra resa och slå till. 4 Gigant Invalley kan vara open stretch vinnaren i loppet, han är snabb och tar ledningen men släpper över den långa distansen. Liftar med bakom och kan speeda ner samtliga. 7 Mr Perfect8 Sobel Conway och 11 Antonio Trot ska också med vid gardering.

V75-2 Klass 2 2640 volt
Ranking: 3-6-10-4-1-7-12-5-11-9-2-8

Lägsta klassen och här har vi en av dagens största favoriter. Det är Timo Nurmos 3 Arch Lane som bara gjort bra lopp i karriären, han var tillbaka efter kastration senast och vann på bra sätt med krafter kvar. Björn Goop kör igen vilket är ett stort plus och skulle han ta över ledningen så nog loppet över. Dock vankas det svar av 6 Vikings Preacher där man vill köra i ledningen och ge favoriten en match. Förstår att favoriten kan vara överlägsen men jag testar att gardera då han även gör sin första långresa. Ledaren Vikings Preacher var bra senast när han vann utvändigt om ledaren, han är hård och skulle han kunna hålla ett hårt jämnt tempo kan det hålla hela vägen. 10 Farlander Am börjar hitta formen igen och det är en häst jag gillar. Det låter uppåt från stallet och jag tycker han är given om man garderar favoriten. 4 Silent Hill tycker jag är en bra häst för klassen men skor och spår fyra o volt kan vara minus. Skulle han gå iväg felfritt då tror jag han är med och gör upp om det. Tycker dessa fyra sticker ut men när jag väl garderar den stora favoriten så vill jag plocka med några helt bortglömda hästar.

V75-3 Gulddivisionen 1640m auto
Ranking: 1-4-6-3-7-9-5-2-8

Gulddivision är ojämn denna veckan också och omgångens största favorit blir 1 Nadal Broline. Han var riktigt bra senast när han vann från ledningen före Zenit Brick och Propulsion med tussarna kvar. Idag har han ett innerspår vilket är ett litet minus då han inte är någon raket ut, fältet är litet och Erik hittar säkert ut och då får han gå den tunga vägen vilket givetvis kan gå. Dock vill jag dubbla med värsta motståndaren 4 Västerboonthenews som kommer sitta i ledningen, han vann detta lopp förra året som megafavorit och får Örjan bestämma i täten tror jag omgångens största favorit kan få det svårt. Låser på dessa två och känner mig väldig säker.

V75-4 Treåringslopp 2140m auto
Ranking:4-11-10-9-5-1-2-8-7-6-12-3

Ett fint treåringslopp där 4 Verten Versailles och 11 Amerindienne sticker ut streckmässigt. Dem delar på favoritskapet och det tycker jag är rätt, båda har varit riktigt bra men det finns även några roliga skrällar som jag vill plocka med. Tipset går till den holländska gästen som var ute på Jägersro näst senast och vann på ett bra sätt. Senast vann han på Wolvega på ett bra sätt och detta kan vara en bombklar vinnare. Han är snabb ut och är stark, jag tror han kommer till ledningen och därifrån är han hästen att slå. Timo Nurmos Amerindienne är en riktigt fin häst som varit bra på slutet och kommer med ett staket. Bakspåret är ett litet minus men han har visat att han kan vinna bakifrån också. Långresa och bakspår gör att han blir tvåa i rankingen men är han som bäst då kan det vara så att han bara går fram utvändigt om ledaren och mosar allt. Bakom dessa är det som sagt öppet och jag vill varna för två hästar. 10 Credicone har gjort två starter hos Frode Hamre och sett bra ut, kan vara så att första segern kommer om favoriterna kör mot varandra eller kommer bort på något sätt. Den andra jag vill varna för är 9 Stand By Ken som Johan håller högt. Han gör alltid sitt bästa och var bra som tvåa på Bjerke senast. Skulle han komma bra på det kan hans spurt bita vasst och denna får ni inte missa. 5 Rudisha och 1 Townshend Broline ska också med om man garderar. Den förstnämnda har inte riktigt fått till det men är snabb ut och kan få en bra resa på innerspåret, Bergh har bra snurr på sitt stall och det ska man tänka på. Den andra var fin på barfota balans senast och vann just före Rudisha. Kan inte öppna så snabbt men lär få en bra resa och löser det sig kan han slå till.

V75-5 Stolopp 2140m auto
Ranking:
 8-3-6-2-10-7-4-5-12-1-9

Ett stolopp där två hästar sticker ut, 3 Catch My Love och 8 Stonewashd Diamant. Jag ger tipset till Peter Untersteiners fina märr som jag verkligen tagit till mig. Hon var bra som trea näst senast i en tuff V75 final och senast mosade hon allt från bricka elva och imponerade på mig. Skor på idag är första gången i Sverige men jag tror hon fixar det utan problem, läget är inte det bästa men hon är tuff och jag blir inte förvånad om hon tar detta den tunga vägen. Kan vara ett singelstreck om man vill ta ställning i loppet. 3 Catch My Love är det mycket snack om och det förstår jag, hon var bra senast i Stoeliten där Double Exposure vann. Hon har varit med i årgångsloppen i år och gjort det bra och från ett bra utgångsläge kommer hon få en bra resa och då biter hennes spurt riktigt vasst. Bakom dessa är det öppet, 6 Waffle Cone är ledaren av loppet och kan fuska bort en del och rinna undan. 7 Ile Saint Louis är missgynnad av skor och känns som formen är påväg neråt och 2 Paduca Dream gör första starten för Björn Goop.

V75-6 Klass 1 2140m auto
Ranking: 5-4-1-2-3-10-7-6-8-9-11-12

Dagens öppnaste lopp där jag garderar på rejält. Tipset ger jag till 5 Martin De Bos som är bästa hästen i grunden. Han har varit ute mot tuffa hästar och fått hårdhet, han är stark och ska utrustas med nytt huvudlag för att bli snabbare. Kommer han bra på det kan han ta dem den tunga vägen. 4 Bear Hope har lopp i kroppen vilket kommer flytta fram honom rejält. Han såg seg ut senast men jag tror som sagt att han kommer vara bättre idag. Bra utgångsläge gör att han rankas högt. 1 Baxo Epice är bra men risken är att han blir över från start, skulle Jeppe kunna hålla rygg på ledaren så är mycket vunnet. Han har en vass spurt och löser det sig blir han obehaglig på stretchen. 2 No Comment var bra från ledningen på V86 senast och det var påställt. Nu låter det riktigt bra igen och planen är att ta ledningen och släppa till en bra häst. Är garanterad en bra resa och ska räknas vid gardering. 10 Claude Debbusy och 7 Viking’s Topline nämner jag också, den förstnämnde missgynnas av skor kanske men har varit bra på slutet och gynnas om det blir tempo på loppet. Den sistnämnde får Jepson i sulkyn vilket är ett stort plus.

V75-7 Silverdivisionen 2140m auto
Ranking:
 8-3-2-1-5-11-12-4-7-6-10-9

I avslutningen hittar jag dagens bästa singelstreck och det är 8 Hawk Cliff. Han har verkligen höjt sig på slutet och varit riktigt bra. Näst senast vann han från just spår åtta och var bara bäst. Senast körde Mika Forss som att han hade stulit hästen, gick fram och tryckte på ledaren och blev fyra efter ett tufft lopp. Björn upp idag igen är ett stort plus och han visade faktistk bra startsnabbhet senast, hittar Björn ner i ett bra slagläge inför slutrundan så tror jag han bara är bäst. Tacksamt att han inte är favorit.


Sammanfattning: 

Spiken: 8 Hawk Cliff (V75-7)

Dragen: 6 Vikings Preacher (V75-2) & 9 Stand By Ken10 Credicone (V75-4)

Spelstopp på V75 är 16.20.

Lycka till!

Mario Lipovac

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB