Startsida / Inlägg

V75-Tips Bergsåker

av MLipovac

Tjena!

Bergsåker står för V75 omgången denna helgen och det är jackpot. En jackpot som ATG skriker ut för att locka fler att spela men samtidigt lägger man Månprinsen A.M och Zenit Brick på kupongen som båda blir stora favoriter. Man siktar på ännu en jackpot för att kunna trycka på det och få fler att spela. Tycker det är dåligt när det ligger ett stolopp på V4 som man lika gärna kunde lagt på V75 kupongen. Tyvärr ser båda storfavoriterna väldigt svårslagna ut och risken för jackpot på femmorna är väldigt stort. Jag kommer spika en av dom men den andra får jag avvakta med, tror att jag försöker fälla kallblodskungen då jag hittat ett roligt singelstreck i avslutningen som jag går på. Vi får hoppas det smäller riktigt bra i dem andra loppen för att få något värde i omgången. Tänk på att banunderlaget kan bli besvärligt, det ska komma väldigt mycket regn och ett tips är att lyssna på dem aktiva och se vilka hästar som kan gynnas av den tunga banan. Ni hittar mina tankar om varje lopp och även ranking här under.


V75-1 Bronsdivisionen 2640m volt
Ranking: 10-9-11-12-4-8-3-2-5-1-7-6

Ett öppet lopp inleder V75 omgången där dem bästa hästarna dragit dem sämsta spåren. Favoriten 10 Volocity De Vie är ojämn och har faktiskt inte tagit två raka segrar hos Nurmos någon gång. Han var väldigt fin senast och auktionen flöt på bättre än någonsin. Passar banan honom så tror jag att Kontio är offensiv och då kan han ta dem den tunga vägen, dock finns det några frågetecken och jag vill gardera. 9 Minnestads El Paso var väldigt fin senast vid segern i ett enklare gäng. Han har några lopp i kroppen och formen tror jag sitter där, löser han spåret tror jag han är med och krigar om segern. 11 Importedfrmdetroit har man verkligen siktat med på detta lopp. Han står perfekt inne i loppet och var fin vid segern senast. Lång distans är hans grej och det kan bli en perfekt resa i rygg på någon av dem betrodda. 12 Output Pressure visade fin form senast bakom Hard Times på Solvalla och har varit ute mot dem bästa i kullen. Han trivs bra med Örjan och är inte helt borta trots det tuffa utgångsläget. 4 Sir Henry P.Hill var inte som bäst senast men visade sin höga kapacitet näst senast. Han blandar och ger och har fått en lite paus inför detta, man är nöjda med träningsjobben och löser han starten kan han överta ledningen tidigt och blir inte lätt att nå. Nämner också en rolig skräll till 2%, det är 3 Dennis De Castella som också gillar lång distans och gynnas om det skulle bli väldigt tung bana. Han är ingen raket ut men tål att göra en del och med rätt resa kan han slå till. Tycker loppet är väldigt öppet och det behöver inte vara fel att plocka med några till.

V75-2 Klass 2 2140m auto
Ranking: 6-4-12-10-7-1-2-11-3-9-5-8

Lägsta klassen ser lurig ut på förhand och här tror jag att det kan skrälla. Tipset går till 6 Budets Lasse som varit riktigt fin i Karhulahtis regi och tagit två raka segrar. Han är snabb ut och skulle han få överta ledningen efter en bit då kan det vara över. Dock kan det komma svar invändigt och då känns han sårbar. 4 Tsar Brodde blir klar favorit och är lite överspelad för min smak. Han har varit bra och tål att göra en del men det har varit i enklare sammanhang. Örjan upp lockar givetvis och skulle han få sin resa då har han kapacitet att segra. 12 Mellby Goofy drar på sig en del streck och känns överspelad till 12% från detta utgågnsläge. Han har inte vunnit ännu men ser ut som en bra häst. Senast avslutade han bra som trea och kan Ulf servera honom en bra resa så kanske första segern kommer. Bakom dessa finns det många bortglömda hästar och jag vill varna för två som kommer in i loppet om tempot blir högt. Det första är 7 Our Soleado som visat fin form på slutet och Dunder låter nöjd med sin häst. Lite minus om banan blir för krävande. Den andra är 10 Sweet Eddie som också har fin form och får Bergh i sulkyn.

V75-3 Gulddivisionen 2640m auto
Ranking: 3-10-8-4-5-7-2-1-9-6

En väldigt ojämn Gulddivision denna veckan där två hästar sticker ut. Jag tror mest på 3 Zenit Brick som vunnit spårlottningen och såg väldigt fin ut senast som tvåa bakom Nadal Broline. Mika Forss som kör denna gången behöver bara vara med från start för att få en bra position och sedan kan han överta ledningen efter en liten bit. Därifrån torskar han inte detta om han är frisk. Värsta motbudet 10 On Track Piraten har varit bra men att plocka ner Zenit Brick utvändigt tror jag inte han gör.

V75-4 Dubbelcupen, Final 2140m volt
Ranking: 12-2-1-5-8-15-14-3-11-6-7-9-4

Omgångens största favorit kommer i kallblodsloppet och det är givetvis 12 Månprinsen A.M. Han har varit fin på slutet och vunnit enkelt och uppgiften ser bra ut på förhand. Han står med 40 meters tillägg men det är mot ”enklare” hästar än vad han är van med. Kör Gunnar Melander som han ska och inte såsar bak i kön så vinner han detta enkelt. Detta kan givetvis vara ett singelstreck men jag först se honom imorgon och bestämma mig om jag ska gardera eller om jag ska köra med tre spikar och försöka få med skrällarna i dem andra loppen. Garderar jag så är 2 Järvsöodin värst emot, han är ledaren av loppet och jag tror Ohlsson kommer göra allt för att hålla ett jämnt hårt tempo i täten. Krånglar det för favoriten då tror han kan rinna undan. 1 Bilbo B.S står bra inne i loppet och är garanterad en fin ryggresa, med lucka till slut har han en bra speed och kan utmana. 5 Sippson kommer med fyra raka segrar och har varit ett förvandlingsnummer, har gått upp i klass nu och får det tufft men med flax kan det gå för formen finns där. 8 Fender galopperade in på upploppet senast i Finland utan att ha helt tomt i tanken. Han är bra och garderar man ska han också med. Jag förstår att man kan sitta med dumstruten på efter detta lopp och favoriten har lekt med motståndet, men jag får försöka och hoppas det händer något i loppet.

V75-5 Klass 1 2140m auto
Ranking: 2-6-3-5-9-4-7-1-12-8-10

Ett lopp där Robert Bergh sitter i favoritrollen. Han har två betrodda hästar men har valt att köra 2 Yrr själv. Hästen gjorde debut för honom näst senast och avslutade bra från rygg ledaren som tvåa. Senast var det dags att plocka första segern i den nya regin och det gjorde han enkelt med krafter kvar. Han har ett perfekt utgångsläge och det ser ut som han får ledningen och då har han bra chans att vara med i segerstriden. Jag gillar dock 6 Special Major som faktiskt slog Selmer I.H för fyra starter sedan. Han är också snabb ut och jag tror att Magnus kommer testa från start, skulle han ta sig till ledningen då blir han inte lätt att slå. Han kan vinna med ryggresa också och jag rankar honom väldigt högt upp. 3 Ramon Dekkers är Bergh andra häst och honom har det varit mycket snack om på slutet. Han har gjort det bra men inte fått sätta nosen först, denna gången hoppar Örjan upp vilket gör att han drar lite extra streck på sig. Kan få ryggen på stallkamraten och bli farlig med lucka i tid. 5 Viscount är mycket bättre än vad raden visar och satt fast med krafter kvar senast på V75. Han är inte snabb ut och kan få det jobbigt i början men skulle Jörgen hitta ner i vettigt slagläge kan han vara med där fram. Som sista häst plockar jag med 9 Global Undecided som är tillbaka efter lite paus. Han har tränat på som han ska men man ligger lite lågt eftersom formen är ett frågetecken. Han har dock väldigt hög kapacitet och skulle han prestera på topp då kan han slå till direkt. Vi har sett Nurmos hästar göra det förut så det kan vara farlig att inte plocka med honom.

V75-6 Stolopp 2140m volt
Ranking: 10-13-2-12-11-15-9-1-14-7-4-6-5-8-3

Öppet stolopp där Per Linderoth och hans märr 2 Walkie Talkie blir klara favoriter. Det är en favorit som varit struken och jag tycker inte heller Pers hästar går så bra för tillfället så denna favoriten rankas ner en del. Tipset går istället till 10 Rita C.D som var med i Stoeliten senast som Double Exposure vann. Hon går ner i klass nu och har springspår, träffar Kaj rätt kan hon få en bra resa och då har hon en polett till slut. 13 Mrs Lindy är nog bästa hästen i fältet men har inte varit som bäst på slutet. Får hon rätt draghjälp i loppet då har hon en vass speed som han fälla många. 12 Vanessa F.B var fin senast när hon ledde ett ganska bra lopp hela vägen. Formen är på topp och Örjan upp är intressant, han kan hitta rätt väg och då kan hon slå till. 11 Comewithaflash blir bortglömd och det tackar jag för. Hon är snabb ut och har springspår, träffar man rätt kan man sitta väldigt bra på det direkt och slå till. 15 Ginny Weasley hade fått en liten paus inför senast och mådde nog bra av den. Hon såg fin ut och satt fast med krafter kvar, det är inte lätt att plocka tillägg men hon är van tuffare motstånd och blir farlig om det löser sig. Ett öppet lopp där jag kommer smeta på med rätt mycket streck.

V75-7 Silverdivisionen 1640m auto
Ranking: 4-3-6-11-9-1-5-10-7-2-8-12

I avslutningen ser det öppet ut och jag vill nästan strecka hela fältet. Dock går det inte så jag tar tjuren vid hornen och går rakt ut på 4 Magnifik Brodde som jag tror har bra chans att spåra runt om. Han vann bakifrån senast trots att jag tycker han är bäst när han får gå i ledningen, formen är på gång och stallet låter optimistiska. En rolig chansspik i avslutningen. Bakom honom är det som sagt väldigt öppet och jag vill nämna några hästar. 3 Dartagnan Sisu har visat form på slutet och har en seger på ett försök på kort distans. Mattias låter nöjd med honom och får han sitt lopp så kan hans speed bita bra till slut. 6 Weekend Fun är ny i klassen men är en kapabel häst som inte kommer göra bort sig. Han är snabb ut men eftersom jag tror det blir svar invändigt så kan det bli tufft. Skulle han få ryggresa då kan han bli farlig till slut. Måste också nämna 11 Erik Sting som jag jagat ihjäl mig på. Han har ett jobbigt utgångsläge men skulle tempot bli högt då kommer han kanske ta en efterlängtad seger.


Sammanfattning: 

Spiken: 3 Zenit Brick (V75-3)

Dragen: 6 Special Major (V75-5) & 4 Magnifik Brodde (V75-7)

Bedövarna: 3 Dennis De Castella (V75-1) & 11 Comewithaflash (V75-6)

Spelstopp på V75 är 16.20.

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB