Startsida / Inlägg

V86-Tips Åby/Solvalla

av MLipovac

Tjena!

Onsdag vilket betyder V86-Xpress. Det roligaste spelet just nu som ATG har att erbjuda och det brukar alltid ge bra betalt trots att två-tre klara favoriter vinner. Åby och Solvalla kör ikväll igen och jag tycker det ser svårlöst ut på Åby, på Solvalla har vi tre klara favoriter där jag tror att två av dem har bra chans att vinna. Därför har jag spikarna på Solvalla och dragen på Åby. Mot 8 rätt!


Bästa singelstrecket

2 Short In Cash (V86-6) sticker verkligen ut kapacitetsmässigt i loppet. Han besitter väldigt hög kapacitet och var med i Europaderbyt för tre starter sedan. Han har inte fått till det i dem stora loppen men ikväll ska han ut i ett ”vanligt” lopp och där ska han ses med mycket bra chans. Han har kommit till Björn Goop och han väljer att ta ut honom direkt, det betyder att han känns fin och jag tror han har bra chans från alla positioner i detta lopp. Björn själv tror mycket på honom ikväll och jag spikar utan att tveka.

Näst bästa singelstrecket

6 Amerindienne (V86-4) har visat hög kapacitet i dem senaste starterna och intrycket senast var riktigt fint. Jag tror att han har stor respekt bland konkurrenterna och öppnar dessutom bra. Värsta motbudet 1 Tokarev kan svara upp innerspåret och sedan kommer Kontio ställa frågan. Släpper man då blir det inget lopp och svarar man får nog favoriten ett tufft lopp men det känns som han ändå har bra chans.

Dragen

7 Melissa Montoya (V86-1) trodde man mycket på senast men då stördes hon till galopp med mycket krafter kvar. Hon har kapacitet att vara med och slåss om segern och när det dessutom är ett litet fält så är hon garanterad en bra resa. Felfri tror jag hon är med och gör upp om det, dessutom är Joakim Lövgrens stallform mycket fin för dagen.

2 No Comment (V86-3) tycker jag ska med tidigt på kupongen. Han satt fast bakom hästar senast på V75 och tränare Löfqvist låter riktigt nöjd med sin häst. Han är snabb ut och jag tror han får överta ledningen efter en bit. Därifrån kan han bli svår att nå.

6 Global Raceway (V86-7) var nära och runda samtliga på Bjerke senast från ett svårt utgångsläge. Ikväll har han ett bättre spår och när dem andra ska gasa och köra om täten tror jag Christoffer hittar ner i ett bra slagläge och sedan tror jag han avslutar vasst. Till 5% är han riktigt intressant.

Spelstopp på V86 är 20.30


Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB