Startsida / Inlägg

V75-Tips Bergsåker

av MLipovac

Tjena!

Bergsåker står för årets första V75 omgång och jag tycker det ser intressant ut. I några lopp är det en viss klasskillnad mellan hästarna men i vissa andra ser desto mer öppet ut. Min bästa spik hittar jag i Gulddivisionen, det är en häst som siktas på Prix d’Amerique som jag tror bara vinner detta. Har även hittat ett roligt drag som jag chansspikar på det lilla systemet. Sedan har vi några drag som jag vill varna för, dem blir bortglömda till några ynka procent och kan rensa bra i kuponghögen. Vill vara med på en andel på något av mina system? Inga problem, länk finns längst ner på sidan. Nu kör vi!


Bästa spiken

7 Lionel N.O (V75-3) blir dagens bästa vinnare då jag tror han avgör detta loppet från start. Han har värsta konkurrenten invändigt men är snabbare ut och det kommer avgöra vem som kommer först fram och övertar ledningen. Han såg fin ut senast från ledningen och var inte tom i mål, kommer han tid idag igen då tror jag han blir svår att slå. Han siktas mot Prix d’Amerique och detta blir genomköraren innan han åker ner till Frankrike. Skulle det bli annat upplägg så har han fortfarande en bra chans, jag spikar och tar ställning i ett lopp där många plockar två hästar.

Chansspiken

Wrongdoer (V75-5) är mitt stora drag denna omgången och jag kommer gå rätt ut på honom på det mindre systemen. Han är enligt mig bästa hästen i fältet men handikappas av ett jobbigt utgångsläge. Formen verkar på gång efter ett bra lopp senast på en bana som inte passade honom, innan det hade han varit lite sämre men jag tror på en bra insats idag. Lång distans känns som en fördel och kan Peter fixa resa då tror jag hästen svarar med en bra prestation. 8% i skrivande stund är riktigt roligt och jag varnar kraftigt för honom.

Dragen

7 Husnäs Elving (V75-4) är det roliga draget i kallblodsloppet. Han galopperade med segerchans på upploppet senast och visade att formen finns där. Spännande idag är att Rikard N Skoglund hoppar upp, tycker han får bra fart på kallbloden och från springspår kan han få ledningen i ett tidigt skede. Skulle han få fuska bort en del då blir han inte lätt att slå. Är garanterad en bra resa och till 6% är han given på min kupong.

3 Weekend Fun (V75-6) trivdes inte på banan senast så den starten är det bara och glömma. Det är en riktigt kapabel häst som har perfekt förutsättningar idag, han är snabb ut och skulle den stora favoriten bli stressad då kan mitt drag få ledningen och därifrån är han inte lätt att slå. Tycker även Disco Volante blir för stor favorit och vill gå emot honom.

5 Special Major (V75-7) hade jag som drag för tre starter sedan när han var ute på just Bergsåker. Han tog ledningen och kördes där men blev krossad av 7 Yrr den dagen. Han är snabb ut även i voltstart och denna gången tror jag man söker ledningen för att släppa och lifta med bakom. Kommer sedan luckan då har han form och speed att överraska.

Spelstopp på V75 är 16.20


ANNONS: Här ryggar du Marios Trehundring på V75. [Extern länk]

ANNONS: Här går du med i mitt lilla V75-system. [Extern länk]

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB