Startsida / Inlägg

V86-Tips Åby/Solvalla

av MLipovac

Tjena!

Det blev full pott senast på V86 med potential till mycket mer. Formen känns bra och jag har bra känsla inför kvällens omgång. Åby och Solvalla delar på tävlingarna och det är min favoritkombo då Åby har sina dubbla open stretch spår på upploppet som ger en extra krydda. Omgången ser rolig ut, det finns dock några klara favorit som ser ut att ha bra chans på förhand. Jag kommer gå på två betrodda hästar som jag tror har bra chans oavsett position, sedan har jag hittat ett roligt singelstreck och några drag ni inte för glömma. Vill ni vara med med och spela med mig då kan ni köpa in er i mitt system. Länk hittar ni längst ner på sidan. Nu kör vi!


Singelstrecken

1 Illuminati (V86-1) avslutade ruskigt fort senast när luckan kom. Han blev dock instängd på innerspåret för länge för att räcka fram till seger. Ikväll har han ett perfekt utgångsläge och distansen är ett varv längre vilket är till hans fördel. Kusken Bernardo Grasso får köra när chefen åker skidor och det tror jag inte gör något, det gäller bara att köra rakt fram så löser hästen resten. Han står för klassen i loppet och jag tror han vinner oavsett position.

5 Shorthanded Jag (V86-6) gjorde debut för Björn Goop senast och man låg lågt gällande chanserna. Hästen visade dock sitt kunnande och vann utvändigt om ledaren och såg riktigt fin ut. Lopp i kroppen flyttar fram honom och jag tror inte Björn tar han till Stockholm om han inte tror på bra chans. Utgångsläget är bra och jag tror man får ta över ledningen efter en bit och sedan är han hästen att slå.

Chansspiken

1 Neverendingdream (V86-3) gjorde debut för Laura Myllymaa senast och sprutade bra på stretchen till ett andrapris. Loppet i kroppen flyttar fram honom rejält och från ett perfekt utgångsläge kan formtoppade Christian Fiore välja taktik. Hästen är snabb och skulle det inte kosta för mycket då kanske man kör i ledningen, annars kan man släppa och ta dem på stretchen. Till 8% i skrivande stund är han riktigt spelvärd och man kan spika honom på ett mindre system.

Dragen

2 Anddontsayitsover (V86-2) var sämre senast så den starten är bara att glömma. Han har bra form och får tillbaka Kevin i sulkyn. Man sätter på det helstängda och jänkarvagnen igen vilket är ett plus och från ett bra utgångsläge tror jag han är med där fram. Han är snabb ut och jag tror man siktar på att leda lopp så länge det går, är Nurmos favorit för ringrostig då kan det bli långt fram till mitt drag.

4 Maverick Dream (V86-4) borde kanske vunnit senast men banan var kladdig och han trivdes inte som bäst. Han är lite speciell bakom startbilen men jag tror han klarar det ikväll och då kan han lägga iväg bra, hittar Claes rätt ryggar och det stämmer någorlunda under vägen då kan han slå till. Ett väldigt öppet lopp på förhand där ni inte får glömma honom till 6-7%.

1 Kiss Me Tooma 7 Micro Vick (V86-8) är två roliga drag i avslutningen. Den förstnämnda kommer tillbaka efter en liten paus men det låter bra från stallet. Formkusken Mika Forss slungar sig upp bakom och han vinner med allt just nu, från ett bra utgångsläge kan resan bli perfekt och då kan ekipaget slå till. Den sistnämnde passade inte på banan senast, har dock fått ett lopp i kroppen och är van tuffare motstånd än detta. Björn Goop upp första gången är intressant och löser det sig kan hon slå till.

Spelstopp på V86 är 20.30


ANNONS: Här lirar du med mig på V86. [Extern länk]

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB