Startsida / Inlägg

V75-Tips Åby

av MLipovac

Tjena!

Dags för Olympiatravet 2019. Vilken omgång Åby har fått ihop, det kryllar av fina hästar som ställer upp och loppen håller mycket hög klass. Propulsion blir storfavorit i huvudlöpningen och jag tror att han visar varför han är en av världens bästa hästar. I övrigt ska det bli kul att se Alessandro Gocciadoros uppsittningar, han har tagit dem svenska banorna med storm. Tänk på att Åby har open stretch och att det tyvärr ser ut som det kan komma mycket regn idag, Åbys bana brukar bli tung när det kommer nederbörd så ett extra öga på värmningarna kan vara bra. Njut av världens bästa sport!

Femte avsnittet av podcasten ”Spets & Slut” hittar ni längre ner på sidan. Där kan ni även hänga med på en andel i ”Poddsystemet” men ni hittar även länkar till mina andelar. Nu kör vi!


Tänkbara singelstreck

9 Norton Commander (V75-2) är förmodligen bästa hästen i fältet och det lät riktigt bra inför senaste starten på Jägersro. Han gick det omtalade monsterjobbet med Campo Bahia och blev betrodd trots ett jobbigt utgångsläge, dock stördes han till galopp och formen är ett litet frågetecken. Inför dagens start låter det riktigt bra och från ett bakspår tror jag det inte ska vara någon galopprisk. Lugauers stallform är riktigt bra och med lite tempo på loppet tror jag han har bra chans att fälla allt till slut. Tycker loppet är öppet om man börjar gardera så lösningen kan vara och spika honom.

7 Propulsion (V75-7) vann på ett bra sätt senast utvändigt om Muscle Hustle trots att det strulade för honom med tappade skor och dåliga förberedelser precis innan loppet. Det är en världsstjärna som kommer vara ännu bättre med loppet i kroppen. Man plockar av skorna och sätter på det norska huvudlaget och mot detta motstånd ska han vinna från alla positioner. Det finns även på kartan att Örjan är offensiv direkt och tar över ledningen efter en bit, visst kan Johan svara med Cyber Lane men jag tror man släpper och tar andrapriset då det är såpass högt. Toppchans oavsett position! 

Roliga singelstrecket

11 Elliot Coger (V75-1) har varit ute och härdats i tuffa gulddivisonslopp och fått hårdhet. Han har varit godkänd bakom hästar som Milligan’s School och On Track Piraten. Den här gången möter han inga sådana hästar. Det är dessutom stayerdistans vilket är hans favorit och fixar Fredrik Persson en bra rygg att gå i så tror jag han sänker det flesta till slut. En rolig chansspik till 13 procent.

Dragen

9 Winner Bac (V75-5) är en stark herre som har bra form. Han gick bra i skymundan senast och denna gången ska man köra barfota runt om för första gången. Det är extra intressant på honom då han är en Love You avkomma och dem brukar lyfta sig rejält. Jag vet att Markus B Svedberg inte vunnit som kusk på V75 någon gång men när det låter bra på hästen och formen på stallet är såpass bra vill jag varna för honom till 5%.

9 Gina Schermer (V75-6) har skördat stora framgångar i Sverige tidigare. Hon trivs här när hon får gå barfota runt om och det snackas även om en ny jänkarvagn man ska testa för första gången, intressant. Hon besitter en tung speed till slut, det ser dessutom ut som det kan bli fart på loppet och då blir hon inte lätt att stå emot till 9%. Jag vet att favoriten var ruggigt bra senast men nu möter han tuffare motstånd och jag vill testa att gardera honom.

Spelstopp på V75 är 16.20


ANNONS: Här kan du rygga Marios Trehundring på V75. [Extern länk]

ANNONS: Här går du med i Marios lilla V75-system. [Extern länk]

V75-podcasten ”Spets & Slut” med mig och Erik Pettersson hittar ni HÄR.

ANNONS: Här kan du rygga ”podd-systemet” på V75 på lördag [Extern länk]

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB