Startsida / Inlägg

V86-Tips Jägersro/Solvalla

av MLipovac

Tjena!

Jägersro och Solvalla delar på kvällens tävlingar och vi får se några riktigt fina lopp. Det sticker ut vissa hästar i loppen som blir hårt betrodda och det ska bli kul att se hur dem presterar. Conrad Lugauer har en nyckelroll under kvällen, han har tre hästar till start och två av dem blir hårt betrodda, det är två riktigt bra hästar för klassen och båda har bra chans att vinna. Ska även bli kul att se Heavy Sound göra årsdebut, han blir hårt betrodd men jag vill syna honom. Värmen håller i sig och banorna kommer säkert vara snabba så det gäller att vara med där fram för att ha något med segerstriden att göra. Vill ni spela med mig? Länk finns längre ner på sidan där ni kan välja mellan två olika system. Nu kör vi!


Tänkbara singelstreck

7 Nero Maximus (V86-3) är klassen i gänget och han tål att gå från fler positioner. Han kommer från formstallet Lugauer och Conrad kommer ladda framåt direkt, jag tror ingen svarar honom när han kommer dundrandes och från ledningen är han hästen att slå. Senast vann han med krafter kvar och ikväll tror jag distansen är till hans fördel, i ledningen är det som sagt toppchans.

3 Cesare Borgia (V86-8) är Lugauers andra favorit som också har bra chans i avslutningen. Han har gjort tre starter i Sverige och vunnit samtliga på ett bra sätt. Han har varit överlägsen från ledningen varje gång och jag tror inte vi har fått se botten i honom ännu. Han öppnar bra och jag tror ingen tar emot honom, Marc lär köra sig till ledningen och sedan stanna där in i mål. Har svårt att hitta några motbud och detta är kvällens bästa singelstreck.

Dragen

7 Charrua Forlan (V86-4) placerar jag som drag då han är mycket mindre spelad än favoriten. Han har ett lopp i kroppen och jag tror han kan ta sig till ledningen i ett tidigt skede, är favoriten Heavy Sound ringrostig då kan Charrua Forlan hålla undan. Jag vet att Heavy Sound är ruskigt bra och kan vinna detta den tunga vägen, men att spela upp Haugstad till 70% med en årsdebutant som kan få ett tungt lopp är inget jag köper.

11 Trovatore (V86-6) har visat att han kan göra bra lopp och jag gillade vad jag såg i årsdebuten senast. Han går säkert framåt med loppet i kroppen och till ikväll ska man plocka bort framskorna, man sätter även upp Rikard N Skoglund vilket är ett plus. Distansen är till hans fördel och ställer inte utgångsläget till det tror jag han kan skrälla till låg procent.

4 Worth A Lot (V86-7) gjorde ett riktigt bra lopp senast på Solvalla. Hade hon haft lite mer flyt och kommit ner i andraspår tror jag hon hade varit med och slagits om segern. Autostart passar bättre och utgångsläget kan man inte klaga på, hon höjde sig med barfotabalansen senast och det ska bli samma i kväll. Löser Stefan Söderkvist resan så tror jag hon kommer svara med en vass spurt till slut och då blåser hon ner många, kanske alla? Glöm inte henne i ett vidöppet lopp.

Spelstopp på V86 är 20.30


ANNONS: Här ryggar du Marios Femhundring på V86. [Extern länk]

ANNONS: Här går du med i mitt lilla V86-system. [Extern länk]

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB