Startsida / Inlägg

V75-Tips Romme

av MLipovac

Tjena!

Romme är slutdestination för årets Spring Race, potten är uppe i 40 miljoner kronor som en ensam vinnare kan plocka hem. Omgången ser favoritbetonad ut på förhand där vi har två klara favoriter som båda har bra chans till seger. Kallblodskungen Månprinsen A.M tror jag har en toppchans att vinna och jag singelstreckar, den andra storfavoriten Sorbet testar jag att fälla då det inte finns något värde i att spika båda dessa. Vi får hoppas det kan smälla i dem andra loppen så värdet får sig en skjuts.

Fjärde avsnittet av podcasten ”Spets & Slut” hittar ni längre ner på sidan. Där kan ni även hänga med på en andel i ”Poddsystemet” men ni hittar även länkar till mina andelar till Multijackpoten. Nu kör vi!


Tänkbara singelstreck

8 Månprinsen A.M (V75-4) var jättefin i årsdebuten och har en bra uppgift framför sig. Han brukar gå rejält framåt efter lopp i kroppen och när fältet är litet tror jag Gunnar kan göra lite som han vill. Jag tror han kommer attackera sista varvet och sedan besitter han en helt annan styrka och snabbhet som dem andra inte kan stå emot. Njut av kallblodsstjärnan!

11 Master Blaster (V75-5) är det roliga singelstrecket i omgången. Han gjorde debut för Reijo Liljendahl senast men blev för spänd pga en omstart och rullade över i galopp direkt. Han gick bra efter det och jag tror att detta är bästa hästen i fältet. Man ska korrigera lite med balansen och även sätta på en jänkarvagn för första gången, till 11% i skrivande stund känns han riktigt spelvärd. Jag tror det kan gå undan från start och blir tempot högt då kommer Master Blaster längst ut.

Dragen

2 Speedy Foxy Vicane (V75-3) gick med full fart över mål senast som trea och såg riktigt fin ut. ”Stålmormor” som hon kallas har aldrig varit bättre och från ett perfekt utgångsläge tror jag hon kan överraska. Hon är väldigt snabb ut och skulle man få ledningen då vill man köra där, får hon dämpa en bit då kan hon bli svår att slå. Vill även nämna 3 Zack’s Zoomer i samma lopp som också siktar på ledningen, det är en bra häst som gör debut i Gulddivisionen och jag tror han är me och slåss om det direkt.

6 Je T’Aime Explosiv (V75-7) var bra senast bakom bra hästar. Man ryckte framskorna då och det föll väl ut, denna gången är man inne på att rycka alla fyra och det låter intressant. Oskar är nöjd med honom och blir han inte hängande ute i spåren utan hittar ner i en bra rygg då tror jag han kan avsluta vasst till slut.

Spelstopp på V75 är 16.20


ANNONS: Här kan du rygga Marios Trehundring på V75. [Extern länk]

ANNONS: Här går du med i Marios lilla V75-system. [Extern länk]

V75-podcasten ”Spets & Slut” med mig och Erik Pettersson hittar ni HÄR.

ANNONS: Här kan du rygga ”podd-systemet” på V75 på lördag [Extern länk]

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB