Startsida / Inlägg

V75-Tips Färjestad

av MLipovac

Tjena!

Långfredag och då är den givna höjdpunkten V75 från Färjestad. Den stora höjdpunkten kommer i avslutningen där femåringarna ska göra upp i Prins Carl Philips Jubileumspokal. Vinnaren tror jag kommer från Daniel Redéns stall och jag väljer att spika trots det stora favoritskapet. I övrigt ser det något favoritbetonat ut men vi hoppas det kan smälla till i några lopp så utdelningen kan få sig en skjuts. Tycker ni det låter bra och vill lira med mig? Då hittar ni länkar längre ner på sidan som tar et till mitt andelsspel. Nu kör vi!


Tänkbara singelstreck

8 Shorthanded Jag (V75-6) låter det positivt på inför dagens uppgift. Han har matchats in perfekt i loppet och lottats till ett ensamt springspår. Björn Goop är taggad på att få köra på hemmabanan efter lite frånvaro och jag tror han kommer skicka iväg direkt från start. Träffar han rätt tror jag chansen är god att han kör sig till ledningen tidigt och sedan dirigerar detta hela vägen. Han är även obesegrad på Färjestad och har tre av fyra från ledningen. Till 21% i skrivande stund känns han riktigt spelvärd!

4 Perfect Spirit (V75-7) var tillbaka senast på Örebro efter vintern och såg lite rund och go ut. Han släpptes till ledningen efter en bit och vann sedan enkelt på ett bra sätt. Han öppnar snabbt men har två snabbare hästar invändigt som kommer göra upp om ledningen. Jag tror Örjan avvaktar till en början och kör sedan till när spetskörningen lagt sig, tar 1 Eldorado B ledningen tro jag man släpper till favoriten direkt men skulle Björn Goop och 3 Chianti ta ledningen då kan han få gå utvändigt denne. Jag tror att Perfect Spirit är några klasser bättre än dessa konkurrenter och vinner detta oavsett resa.

Dragen

8 Kaksen N.O (V75-2) har gjort tre starter i Sverige och det har slutat med två segrar och en galopp. Det är visserligen årsdebut men han vann på Gävle i augusti efter tre månaders uppehåll på just kort distans. Han besitter bra fart och är en av dem bättre hästarna i loppet, till 4% vill jag verkligen varna för honom.

9 Mellby Galanga (V75-3) vill jag höja ett varningsfinger för. Han har varit struken inför detta men tränare Berglund meddelar att han tycker han ska räknas direkt. Han håller den här hästen som en av de bästa i stallet och uppe på det ska det kryddas med lite roliga ändringar.Det blir första barfota runt om, första jänkarvagn och första gången med halvstängt, det låter smaskigt och till fem procent vill jag varna kraftigt. Det är även ett lärlingslopp där det brukar gasas rejält och då kan han få det perfekt loppet.

11 Flaming Ace Sisu (V75-4) gjorde debut för Peter G Norman senast och kördes snällt, henne avslutning var dock fin och jag tror att hon kommer vara ännu bättre med loppet i kroppen. Hittar Peter en bra position och får draghjälp under slutvarvet, då tror jag hon kan blåsa till allihopa till slut. 2% smakar mumma!

Spelstopp på V75 är 15.00


ANNONS: Här kan du rygga Marios Trehundring på V75. [Extern länk]

ANNONS: Här går du med i Marios lilla V75-system. [Extern länk]

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB