Startsida / Inlägg

V75-Tips Örebro

av MLipovac

Tjena!

Örebro står för helgens V75 omgång som kryddas med jackpot där en ensam vinnare kan plocka hem 53 miljoner kronor. Tycker det bjuds på bra och spelvärda lopp där jag hittat tre tänkbara singelstreck som alla borde vara med i främre träffen när loppet ska avgöras. Tänk på att det går snabbt denna årstiden och att Örebro har ett kort upplopp (175 meter) så det gäller att vara med där fram. Omgångens höjdpunkt kommer i avslutningen där 400.000 kronor ska delas ut i Örebro Intn’l, tycker loppet är öppet men klassen kunde varit bättre. Jag har ett drag i det loppet som jag tror kan avsluta riktigt snabbt. 

Sjätte avsnittet av podcasten ”Spets & Slut” hittar ni längre ner på sidan. Där kan ni även hänga med på en andel i ”Poddsystemet” men ni hittar även länkar till mina andelar. Nu kör vi!


Tänkbara singelstreck

5 Ural (V75-2) är förmodligen bästa hästen i fältet. Han har lopp i kroppen efter årsdebuten senast när han var ute över lång distans, han orkade inte riktigt då och det förstår jag. Jag tror han kommer gå framåt rejält och tränare Susanne låter jättenöjd med honom, är han så bra som han kan vara då kan han ta detta den tunga vägen.

4 Charrua Forlan (V75-3) har gjort två starer i år och varit bra i båda bakom Heavy Sound och Sorbet. Denna gången slipper han riktiga topphästar och från ett bra utgångsläge tror jag chansen är stor att han tar sig till ledningen. Ledningen i Gulddivisionen är guld värd och på Örebro är upploppet kort, jag tror på spets och slut.

4 Shadow Gar (V75-5) har vunnit spårlottningen mot dem värsta konkurrenterna, hon kommer ta sig till ledningen och sedan är hon hästen att slå. Näst senast var hon bra bakom Double Exposure och senast testade hon monté och blev tvåa. Riordan låter väldigt nöjd med henne och i ledningen trivs hon allra bäst, samtidigt känns loppet öppet om man börjar gardera. Gubellini behöver ta sig till ledningen och sedan köra där och inte hitta på en massa saker då har hon en bra chans. Skulle ni inte tro på henne, glöm inte ta med 11 Unique Juni om ni garderar.

Dragen

6 Master Blaster (V75-4) varnar jag för igen, han har galopperat två gånger på slutet vilket är lite oroande. Dock vet jag att detta är en riktigt bra häst som jag tror det lossnar för när som helst, Reijo tar ut honom igen vilket betyder att han inte hittat några fel. Jag tror man kommer ändra lite i utrustningen och skulle det slå väl ut då tror jag han har bra chans att vinna. Glöm inte honom!

7 Gigant Invalley (V75-6) har toppform och lekte med Lionel näst senast, senast vann han Klosterskogens Grand Prix lätt och går ner rejält i klass till denna starten. Jag förstår inte varför han bara är streckad på 7%? Han går bäst i ledningen och det finns på kartan att han kan ta sig dit trots spår långt ut på vingen, skulle det vara så då tror jag han vinner. Han trivs med ryggresa också och har varit bra i Sverige varje gång han varit här. Se upp för honom, tycker storfavoriten blir lite väl betrodd denna gången.

15 Monark Newman (V75-7) hade ett mellanår förra året som femåring. Han gjorde årsdebut senast och såg väldigt fin ut bakom Perfect Spirit. Fredrik låter nöjd med sin häst och distansen tror jag passar honom bra, kan han gå med i rygg på On Track Piraten under slutvarvet kan han bli riktigt farlig. Glöm inte honom till 9% i avslutningen.

Spelstopp på V75 är 16.20


ANNONS: Här går du med i Marios lilla V75-system. [Extern länk]

V75-podcasten ”Spets & Slut” med mig och Erik Pettersson hittar ni HÄR.

ANNONS: Här kan du rygga ”podd-systemet” på V75 på lördag [Extern länk]

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB