Startsida / Inlägg

Runners High Göteborgsvarvet 2012

av Anna Lindh

Jag älskar Yoga, jag lever yoga och jag andas yoga. Men för er kära läsare som inte visste det innan så är löpning även en stor passion i mitt liv och har sedan 7 års ålder varit. För mig är löpning – meditation in motion. Jag behöver min löpning för att stilla mitt sinne och när jag inte springer blir jag lätt en ganska otrevlig person att leva med.

Och i helgen sprang jag Göteborgsvarvet som jag altid gör med min högt älskade storasyster. Men i år kunde inte min syster komma till start på grund av yttre omständigheter som vi inte kunde råda bot på så i år sprang jag även för min syster. Mitt hjärta är min systers hjärta! Mitt mantra i år var ” För syrran i in framtiden”!
Många löpare och andra brukar prata om ”runners high”. Ett tillstånd man hamnar i under ansträngning där endorfinerna gör att smärtan och tröttheten försvinner och man istället får en euforisk känsla. Man springer på moln. Detta tillstånd vill man om man varit där gärna komma in i under ett lopp, för då känns det som om man springer på små rosa moln. Och det kära vänner gjorde jag i Årets Göteborgsvarv.

…ca 40 min innan start kommer vi fram till startområdet och överallt i våra startbevis så står det KOM I TID för det är 62.000 löpare i år!!! Hmmm… är 40 minuter KOM I TID!!!??? Nej det är det ju inte spec om du inte hämtat din nummerlapp…. så jag blir lite stressad. Man alla andra har nog just KOMMIT I TID för det går fort och vi får våra nummerlappar och jag köper ett nytt vätskebälte. Jag har nämligen i år bestämt mig för att hålla höger heeeela loppet och inte dricka på stationerna. Tycker alltid att jag kommer ur takt på grund av trängsel vid vätskan och jag gillar att bara ligga och nöta på i min takt utan att bli störd av någon annan löpare. Så i år vill jag springa med min eget vatten och egen sportdryck.
Byter skor och strumpor  här tillsammans med min älskling (jag vill alltid ha nya torra strumpor just innan start) och sätter på nummerlappen. 13.30.00 går starten för Eliten. Och det är 13 minuter till min start. En sista vända till Baja Majorna. 13.43.00 Off we goooo!!! Och det går bra. benen springer själv och det är härligt. Jag njuter av varenda steg. Vi 5 km 22.13 ligger ca 2 minuter före min beräknade tid och nu är det nerför i ca 1 km och sedan 10 km slätt. Vid 10 km 44.36,  jag trummar på. Solen tittar fram, fullt med folk som hejar och Göteborg bjuder på en folkfest. Jag springer lätt och känner verkligen livet i mig! Runners High infaller och jag är i ett fantastiskt tillstånd av lycka, kärlek, och närvaro! 15 km 1.07.23 och jag fattar att jag kommer att klara detta. Jag kommer dessutom ha en möjlighet att klara 1.36.00. Wow lycka och energiboost! Nu Aveny och där är det FEST! Jösses vad folk och vilken go stämning. Jag dansar fram… Tack alla som stod och hejade på oss löpare och tack för alla komplimanger på kjolen;-)! Sist 3 km är tunga, men jag har mitt mantra i huvudet ”För syrran in i framtiden”!!! Och jag kör 100%. I mål på 1.35.28 och jag gråter av lycka! Kramar min älskade syster och vi gråter tillsammans.
Därefter kommer älsklingen in i mål och bästa svågern som i år båda gör debut på Göteborgsvarvet och båda går i mål under 2 h. Vilken bedrift!

Vi är redan anmälda alla fyra till Göteborgsvarvet 2013 och då, då springer även världens bästa storasyster igen!

Med värme
Anna

  • Tjänstgörande redaktör: Lina Thorén, Joakim Ottosson & Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB