Startsida / Inlägg

Brygga

av Anna Lindh

Vill du praktisera yoga regelbundet är mitt råd till dig att lyssna på kroppen för att den talar om vilka positioner du mår bra av. Börja med dina favoriter, men sedan kan du utöka ditt program efter tid och lust. Men kom ihåg att det är som regel bättre med några få övningar som du gör i full närvaro, än att stressa igenom många.


Att lära sig stå i brygga är för många ett mål. Mitt tips är att öva mot en vägg. Ställ dig med ryggen mot väggen, fötterna brett isär. Böj dig bakåt och hitta väggen med händerna. Andas! Gå tillbaka. Gör det igen, men klättra denna gång lite ner för väggen med händerna. Stanna där det säger stop. Andas! Klättra sakta tillbaka. Skönt kan vara att hänga fram och krama om armbågarna som en mot rörelse. Gör det igen! Klättrar ner för väggen så långt som det känns ok och efter några dagar når du golvet… Andas! Klättra sakta tillbaka och häng ut ryggen. Bryggan ger dig en flexibel ryggrad, frigör spänningar i axlar och nacke.

Lycka till!
Anna

 • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Love Isakson Svensén, Nils Höglander och Elvira S. Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB