Startsida / Inlägg

Roterad glödposition

av Anna Lindh

All yoga är 99 % övning och 1 % teori. Så mitt förslag är att du gör din yoga varje dag. Och det kan vara allt från en andningsövning till ett helt flödande yogapass till en asana som här. Och det spelar ingen roll om du är stel, mjuk, ung eller gammal när du börjar. Dessutom allt du behöver är en yogamatta och ett öppet sinne.


Andas in och lyft armarna utåt uppåt, handflatorna ihop ovanför huvudet. Andas ut, dra händerna ner mot bröstkorgen och böj i knäna. Andas in och placera höger armbåge utsidan an vänster lår, förläng ryggraden och skjut huvudet från axlarna. Andas ut och rotera utåt. Undvik att medrotera i höften utan sträva efter att ha höfterna lodrät ovanför fötterna så att rotationen sker i ryggraden. Huvud och säte i samma linje. Låt blicken söka den bakre armbågen. Känns detta ok så öppna upp armarna och kom djupare in i din rotation.

Med värme
Anna

 • Tjänstgörande redaktörer: Lina Thorén, Kristina Jeppsson, Elvira S. Barsotti och Madelene Politis
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB