Startsida / Inlägg

Mindre än en timme…

av Alex Schulman
IMG_2979.jpg

Mindre än en timme kvar till den viktigaste matchen för AIK på tio år. Jag har klätt Charlie i svart och gult och nu sitter vi här tysta och sammanbitna. Anspänning. Jag stänger av telefonen nu. Stänger av Amandas telefon också. Stänger av allt. Nu ska AIK-tåget köra över Hammarby.  

Jag kan tyvärr inte se matchen på plats. Jag har bestämt mig för att inte gå på några fler derbyn över huvud taget. I våras gick jag med Amanda på Hammarby-AIK. Det var speciellt för mig eftersom det var första gången Amanda såg mitt älskade AIK spela. Det var obehaglig stämning. På väg in till arenan blev vi stannade av två fulla Hammarbydårar som spottade på mig och kallade mig ”AIK-fitta”. Sen vände de sig till Amanda och kallade henne för ”hora”. Amanda var gravid och kände sig hotad. Det var hemskt. Jag var skärrad. Och skämdes mycket sen inför Amanda. Därför går jag inte längre på derbyn. Nog om det.

 • Tjänstgörande redaktör: Lina Thorén, Joel Holmgren, Elvira Barsotti, Aleksandra Wojcik
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB