Startsida / Inlägg

Min första föräldragrupp

av Alex Schulman
Skärmavbild 2009-11-30 kl. 12.40.25.png

Sitter i butiken. Amanda har köpt lite julpynt och jag har placerat ut det i skyltfönstret så att det ska se mer tilldragande ut. Men jag vet inte. Jag har en känsla av att något fattas. Kanske mer glitterband? Det ser så dystert ut med en hyacint där i hörnet och en ensam lykta. Fattigmansjul i butiken.

Ska just gå på mitt första föräldragruppsmöte. Det ska bli spännande. Jag hoppas att jag inte blir sådär innesluten och tyst som jag kan bli när jag förväntas prata med andra människor. Då blir alltid Amanda så arg. Hon säger ingenting förrän efteråt då hon väser och fräser och undrar vad det är med mig egentligen. ”

”Vadå är med mig”, frågar jag.
”Du sitter tyst och bara glor som en idiot”, säger hon.
”Det gör jag inte alls”, säger jag.

Och sen är vi tysta i flera minuter och sen inser jag att jag gjort just det och då lovar jag att jag ska bli bättre till nästa gång. Jag har någon typ av social störning. Om ni vill hitta mig på en fest finns jag alltid i någon av hörnen.

 • Tjänstgörande redaktörer: Ellinor Brenning, Elin Wieslander och Felix Pettersson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB