Startsida / Inlägg

Gruset är här!

av Alex Schulman

Tar en promenad och märker att det inte är i vår i luften, men väl på marken. För mig har aprilgruset på asfalten alltid varit det finaste av vårtecken. All sandning som nu ligger i drivor på trottoarerna, det är vår för mig. Ljudet av att gå på det där gruset kan kasta mig, SLUNGA MIG 25 år bakåt i tiden. Man fick äntligen ta ut cykeln igen. Vi pojkar stod och jämförde dem mot varandra på skolgården. Det ständiga dilemmat: vad är egentligen coolast – BMX eller limpa? Med BMX:en kunde man åka uppför berg och göra spektakulära konster. Men hade man limpcykel kunde man skjutsa och det fanns drag av motorcykel över den. Vi brukade fästa spelkort med tejp mot ekrarna, när man cyklade lät det som om man framförde en Harley Davidson.

Men den där sanden som vintern lämnat efter sig kunde vara väldigt farlig i höga farter. Man kunde slira. Jag har fortfarande kvar små ärr på mina knän. De kommer från alla vurpor när man körde sin limpa och tappade styrningen i den ljuvliga aprilsanden som låg på asfalten.

 • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB