Startsida / Inlägg

Pep talk (mest för mig själv skulle det vara så att ni inte bryr er)

av Alex Schulman

Idag är det vigsel mellan Daniel och Victoria. Den här dagen innebär också den slutgiltiga finalen i bröllopskampen mellan Aftonbladet och Expressen. Tidningarna har tävlat om de bästa nyheterna om kungahuset under hela året. Och jag instämmer nog i den allmänna uppfattningen att Aftonbladet har varit tydligt nyhetsledande under egentligen hela året och att de särskilt visat musklerna under den senaste veckan, men inget av det där spelar egentligen någon roll nu. Vi kan glömma det som varit. Allt avgörs imorgon. Den av tidningarna som gör bäst bröllopstidning imorgon kommer att vara vinnaren.

Man kan tycka vad man vill om nyhetsvärdet av bröllopet och fråga sig om kvällspressen möjligen överskattat intresset, men Gud vad jag älskar fajten mellan kvällspressen.  Jag älskar den där känslan, det dallrar liksom i luften på tidningsredaktionerna idag. Folk sitter lite mer framåtböjda över sina skärmar än vanligt. Det vankas lite mer i korridorerna, oroligt, med händerna på ryggen.

Idag avgörs allt.

Aftonbladet, denna oerhörda koloss, gör nu en oerhörd mobilisering. Det mullrar från Globen-hållet. Fartyget har lagt sig i slagsida och dragit bort luckorna för kanonerna. Stora krafter i rörelse. Idag kommer Sverige sannolikt att få se något de aldrig tidigare upplevt. En massiv nyhetsbombmatta via webb, tidning, radio och webb-tv. Det känns som om varenda kraft på tidningen har frigjorts för att täcka det här bröllopet.

Själv sitter jag på Visby Flygplats och väntar på mitt flyg till Stockholm. Jag har blivit kallad för att fullgöra min plikt för modertidningen. Och när min chefredaktör Jan Helin kallar då kommer jag. Då avbryter jag semestern en stund. Jag är ingen särskild i sammanhanget. Ingen stjärna. Jag är bara en av nästan 100 människor som arbetar med det här på Aftonbladet. Men jag är stolt. Och jag har mitt bevakningsområde. Och jag är förberedd. Jag står stadigt – jag lutar mig lite lätt framåt redan nu, som för att möta plötslig, hård vind.

Får jag bara vara i fred så kommer jag att skriva en text som konkurrenten aldrig kan mäta sig med. Det spelar ingen roll vem de sätter på uppgiften, han eller hon kommer inte att klara det.

Jag vet att många av er som arbetar med bröllopet på Aftonbladet läser den här bloggen. Och jag vill passa på att säga: Herregud, vilket jobb ni har gjort. Jag är verkligen imponerad. Den senaste veckan har varit fantastisk. Jag har varit stolt över att vara en del av Aftonbladet när jag läst er rapportering från bröllopet och jämfört med Expressens.

Nu är det bara en dag kvar.
Nu tar vi det här in i kaklet.
NU KÖR VI!

 • Tjänstgörande redaktörer: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Frida Westergård och Joel Holmgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB