Veckans husmorstips: Trolla bort blåbärsfläckar

Sedan det här inlägget skrevs har Retromania flyttat till www.retromania.se. Klicka på länken och häng med dit du också, vetja!

I dag hade min bebis den synnerligen dåliga smaken att trycka i sig ett helt lass med blåbärspuré och sedan kräkas upp allt i den vita soffan (han har tydligen helt missat Solsidan-Mickans Aja baja vita soffan!)

Hursomhelst gav det mig tillfälle att prova ett husmorsknep som jag tidigare bara hört talas om, nämligen att ta bort blåbärsfläckar med kokande vatten.

Så medan bebisen kollade på Teletubbies så slet jag av sofföverdraget, satte på en stor kastrull med vatten och när det kokade som värst stoppade jag ner delen med blåbärsfläcken och höll den i det kokande vattnet i några minuter. Det var fasen magi, mitt framför ögonen på mig så försvann den blå monsterfläcken! Den som jag aldrig trott att jag skulle få bort. Kolla in före- och efterbilderna så ska ni få se. Magic, som sagt.

 

Blåbär 1Före – Ett stycke blåbärsspya.

Blåbär 2

Efter – Helt väck!

 

Klicka HÄR för tio till husmorsknep du inte kan leva utan!

 

Fler blogginlägg från Retromania

Senaste artiklarna från Härligt Hemma