Veckans husmorstips: Så får du miljövänligt sköljmedel.

Sedan det här inlägget skrevs har Retromania flyttat till www.retromania.se. Klicka på länken och häng med dit du också, vetja!

 

Gillar du varken hård tvätt eller omiljövänligt sköljmedel kan du testa att slänga i en skvätt (cirka 1 matsked) 12 procentig ättiksprit i sköljmedelsfacket på din tvättmaskin nästa gång du tvättar. Förutom att göra tvätten mjukare (det basiska (hårda) vattnet får lägre PH-värde om du tillsätter syra (ättikssprit) och blir då alltså mjukare, vilket påverkar tvätten) gör ättikan också att dåliga lukter försvinner. Och gillar du inte doften av ättika kan du tillsätta några droppar eterisk olja.

Själv brukar jag trolla bort den svaga lukten av ammoniak som kan finnas kvar i sonens tygblöjor emellanåt på detta sätt och fascineras över hur effektivt det är!

flyttstadning_7425Bild: Angelica Söderberg

 

Fler blogginlägg från Retromania

Senaste artiklarna från Härligt Hemma