Veckans husmorskur: bli av med åksjukan!

Sedan det här inlägget skrevs har Retromania flyttat till www.retromania.se. Klicka på länken och häng med dit du också, vetja!

 

Min yngsta dotter är åksjuk. Så fort hon känner lukten av bil mår hon illa. Ibland kräks hon också men oftast stannar det bara vid illamående. Fast det är verkligen inte så bara det. Det är ju vidrigt att må illa. Ändå har vi egentligen inte gjort så mycket åt det här problemet, förutom att ladda baksätet med kräkpåsar. Tills nyligen när vi var hemma hos en kompis till mig och fick ett tips på hur dottern skulle slippa må illa i bilen mer.

– Det är löjligt enkelt och fungerar löjligt bra, men fråga mig för Guds skull inte hur det går till, sa kompisen medan hon satte ett plåster över dotterns navel. Ja, ni läste rätt, ett plåster över naveln! Ni kan ju gissa hur skeptisk jag var. Men döm om min förvåning när dottern sedan åkte hela vägen hem utan minsta tillstymmelse till illamående!

Så husmorskuren den här veckan är alltså: Sätt ett plåster över naveln och slipp din åksjuka!

HUR det kan fungera har jag alltså inte den blekaste aning om, men huvudsaken är ju ATT det gör det!

Kör försiktigt, retromanians!

plåster på naveln
Oj, nu kom det lite snett! PÅ naveln ska det sitta om du vill slippa åksjuka.

Fler blogginlägg från Retromania

Senaste artiklarna från Härligt Hemma