Fel formgivare till Ikeas Pixbo

Sedan det här inlägget skrevs har Retromania flyttat till www.retromania.se. Klicka på länken och häng med dit du också, vetja!

 

För en tid sedan köpte jag en fantastisk Pixbo bäddsoffa på Blocket. HÄR kan du se inlägget om mitt kap. Då trodde jag som många andra att det var Marjatta Metsovaara som var formgivaren bakom den supersnygga originalklädseln, eftersom envisa rykten sa så. Men samtidigt var det stört omöjligt att få det bekräftat vilket så klart var lite märkligt.

Nu har jag trillat på information som säger att det istället ska vara Louise Fougstedt som ritat tyget (som enligt uppgift ska heta Tropica blå). Den här informationen låter mer trolig, tycker jag. Men är det någon som kan bekräfta (eller dementera) uppgifterna så vore det toppen. Hör av er i kommentarsfältet nedan eller på min mejl helen.bjurberg@live.se. 

 

Pixbo

 

 

Fler blogginlägg från Retromania

Senaste artiklarna från Härligt Hemma