Recept: mat för sjuka magar

Sedan det här inlägget skrevs har Retromania flyttat till www.retromania.se. Klicka på länken och häng med dit du också, vetja!

 

Kräksjuka is in da house! Alla barn utom minstingen är sjuka. Maken och jag står fortfarande på benen men det är väl bara en tidsfråga …

Fy och blä alltså, det är vidrigt med magbaciller så här gäller att sätta in stora artilleriet med husmorskurer för att snabbt bli av med skiten (haha, där fick jag visst till det;)) Eftersom blåbärssoppa ska vara stoppande (och jag ju har lärt mig att få bort fläckarna, kolla HÄR) så var min plan att typ marinera kidsen i det.

Men i affären hittade vi inga blåbärssoppor som inte innehöll typ 95 % socker och 5 % blåbär så vi bestämde oss för att göra egen och jäklar så bra den blev! För att kidsen skulle få i sig lite salt gjorde jag också lite grönkålschips till. Lite märklig kombo kanske, men de klagade inte;)

Nu håller vi tummarna för att de piggar på sig på den något udda middagen, och att vi andra slipper bli smittade. Och ni andra som behöver skrämma bort elaka magbaciller kommer recepten här:

Blåbärssoppa

 

0,5 liter ekologiska blåbär

2 msk honung

7 dl vatten

1,5 dl potatismjöl

Häll blåbär, honung och vatten i en kastrull och koka i några minuter. Ta bort från spisplattan. Blanda potatismjöl med lite vatten och tillsätt redningen i blåbären och rör. Koka upp igen. Blanda eventuellt ut med mer vatten, beroende på hur tjock du vill ha soppan.


Blåbärssoppa

Grönkålschips

 

Ett knippe ekologiskt grönkål

2 msk ekologisk kokosolja (alternativt olivolja)

Havssalt.

Sätt ugnen på 200 grader. Riv grönkålsbladen i småbitar och lägg i en skål. Häll över olja och massera in den i bladen. Sprid ut bladen på en plåt. Tillaga dem i ugnen i cirka 15-20 minuter (tills de är krispiga). Krydda med salt.

Grönkålschips

 

Fler blogginlägg från Retromania

Senaste artiklarna från Härligt Hemma