Nio toksnygga lampor du kan göra helt själv!

Sedan det här inlägget skrevs har Retromania flyttat till www.retromania.se. Klicka på länken och häng med dit du också, vetja!

 

Återbruk är kul, men ganska ofta är själva pysslandet roligare än resultatet. Här är dock några som tagit knåpet till en ny nivå och skapat återbrukslampor som ser ut att komma direkt från fina gatan. Kolla in nio snygglampor som är gjorda av gammalt skräp. ljuskrona av glödlampor Maffigare ljuskrona får du leta efter. Nathalie Sjöberg visar vad riktigt återbruk handlar om när hon gör en ny lampa av gamla trasiga.

maskros ikea Annika M Skimra har gjort om sin gamla Maskroslampa från Ikea.

gammal ikealampa Strippa bara stommen, silverspraya den och limmade stenar på (ta överblivna från barnens pyssellåda). Kolla vilket lyft!

ljuskrona av kedjor och bultbandCharlotte Eklund har gjort en ljuskrona av gamla montageband och kedjor. Pampig va?

rislampa med fjädrarAnnika Sjöö klädde sin rislampa i fjäderskrud. Passa på att fynda material efter påsk och gör din egen exklusiva variant.

ljuskrona av gem Wictoria Bång ägnade fyra dygn åt att klä sin stomme i gem – men wow vilken lampa det blev!

lampa bullformarMonika Svensson har klätt sin rislampa i 400 bullformar. Kostnad 18 kronor. Perfekt för dig som gått över till LCHF och ändå inte ska använda dina gamla formar.

lampa av plastglas Gör som Ida Pirfält, rensa bland engångsartiklarna och gör en taklampa av dina gamla plastglas. Lägg till en ljusslinga och en rejäl hög med häftklamrar så blir det så här fint.

lampa av rockringar Barnens gamla rockringar, lite kopparfärg och en glödlampa. Resultatet av Malin Franssons pyssel blev en cool och modern taklampa.

Ananaslampa En modern ananaslampa kan du också få om du, som Deckoy Lang, limmar plastskedar på en gammal petflaska.

Fler blogginlägg från Retromania

Senaste artiklarna från Härligt Hemma