Endast för vuxna

Bloggen Retromania har flyttat till www.retromania.se, häng med dit vetja!

 

Är det bara jag som har barnmuggar och barntallrikar i mitt köksskåp som inget barn någonsin får röra? Ja, jag vet att det är lite knasigt men det går ju inte att sätta en sådan här skönhet i händerna på Fyran, den skulle ju inte hålla en sekund!

Den här muggen hittade jag på loppis för några år sedan och betalade typ fem-tio spänn för. Då hade jag ingen aning om vad det var utan köpte den för att sonen behövde en mugg till skolan. I en termin var den också med honom i skolan innan jag fattade vilken dyrgrip jag skickat med honom. Tack och lov kom den hel hem igen!

Vad jag förstått är den här muggen formgiven av Stig Lindberg för Gustavsberg. Serien heter Baby och förutom mugg har jag sett flat och djup tallrik med andra djurmotiv. Men alla andra muggarna jag sett har haft två öron, såsom barnmuggar brukar ha. Hur ovanligt det är med en sådan här enörad variant har jag ingen aning om. Någon annan som vet?

Fler blogginlägg från Retromania

Senaste artiklarna från Härligt Hemma