Veckans husmorstips: Ta hand om övermogna bananer.

Bloggen Retromania har flyttat till www.retromania.se, häng med dit vetja!

Vi har alltid femton kilo bananer hemma. Det är en så himla bra frukt att kunna ge kidsen när de är hungriga, ta innan träningen och att blanda i smoothin på morgonen. Men problemet är ju att de mognar, och övermognar, på nolltid, och då får man äta bananpannkakor så det sprutar ur öronen på en. Vilket inte alltid är så kul!

Men igår läste jag ett tips på hur man kan rädda sina övermogna bananer, så enkelt och självklart att man häpnar över att man inte kommit på det själv! Så här lyder det:

Skiva upp dina övermogna bananer. Styckfrys skivorna genom att lägga dem på ett fat i frysen. När de stelnat till kan du lägga skivorna i en påse eller burk som du förvarar i frysen och tar av till din smoothie. 

  

Fler blogginlägg från Retromania

Senaste artiklarna från Härligt Hemma