Sex briljanta trädgårdsknep du behöver i sommar

Du har hamnat på ett gammalt inlägg. Bloggen Retromania har flyttat till www.retromania.se, häng med dit vetja!

 

Semestern har börjat för många, men bland husägare är det få som kan koppla av. I stället måste det fixas och donas bland gräsmattor, odlingar och rabatter. Men för att ni också ska kunna landa med rumpan i hammocken, som ni så väl förtjänar, bjussar Retromania här på några oslagbara trädgårdsknep från farmors och mormors tid, så att du snabbt, enkelt och miljövänligt kan beta av trädgårdsbestyret. Håll till godo, trädgårdsretromanians!
* Ogräs mellan plattorna? Gah, så irriterande! Billigast och mest miljövänligt är att hälla på kokande vatten så dör ogräset, men även grovt salt och ättika fungerar bra.

* Gröna alger på trädäcket får du bort genom att ta på ättika. Det är bättre för miljön än många andra medel. Dessutom förstör du inte trädäcket som när du tvättar det med högtryckstvätten.

* Lägg ditt gamla gräsklipp eller ogäsrens på rabatter och odlingar så blir du av med avfallet samtidigt som dina odlingar får fullt med näring:

* Beströ odlingarna med kaffesump. Det ger extra näring till växterna och håller samtidigt sniglarna borta.

* Använd kirskål, nässlor och maskrosor i din matlagning. Du blir av med ogräset från trädgården samtidigt som du får i dig god och näringsrik mat!

* Tänk också på att låta gräsklipparen stå lite i sommar. Gräsmattan mår bra av att få växa. Med lite längd får den starkare rötter och håller sig grönare och finare.

 

Fler blogginlägg från Retromania

Senaste artiklarna från Härligt Hemma