Till motattack mot matfusket

Du har hamnat på ett gammalt inlägg, bloggen Retromania har flyttat till www.retromania.se, häng med dit vetja!

 

Nu är jag arg. Jag försöker verkligen att vara om mig och kring mig när det gäller mat. I största möjliga mån köpa ekologiskt, naturliga råvaror, undvika tillsatser och annat skräp. Det krävs mycket av mig som konsument för att göra det, jag behöver ständigt läsa innehållsförteckningar och rensa bland fabrikat. Och hela tiden upptäcker jag hur jag blir lurad. Av företag som jag litat på. Och det gör mig galen!

Det började med att jag fick veta att man måste köpa Arla-produkter med Arla-kon på för att vara säker på att produkten inte ska innehålla utländsk mjölk av kor som är uppfödda på GMO-foder. HÄR kan du läsa om det.

Nu har jag märkt att smöret vi använder, Bregott, plötsligt har ändrat konsistens. Plötsligt är det mjukare och fastnar inte längre lika bra på smörkniven. På Arla förnekar man å det bestämdaste att de ändrat något i receptet, men googlar man på ”Bregott och ändrat” så märker man att det är måååånga som märkt skillnad. Och eftersom jag litar mer på mitt eget magkänsla än på Arla så har jag bestämt mig för att hädanefter börja tillverka mitt eget.

Är du också sugen på att göra ditt eget smör kan du kolla in hur på videon nedan.
Lycka till!
Kram Helén

 

Fler blogginlägg från Retromania

Senaste artiklarna från Härligt Hemma