PussyMoppers kör för Örebro kvinnohus

Skriv om min bok. Kom på vår teaterföreställning. Var har du köpt den fantastiska blusen?

Av alla de mail och insta-dm man får bara för att man skriver i Sveriges största tidning och syns i teve så måste de om utseende och kläder ändå hamna under avdelningen livets största meningslösheter.

Och jag tycker att jag inte gör annat än att skriva om era (fina!) böcker eller springa på era (ambitiösa!) teaterföreställningar.

Häromdagen kom dock ett helt annat slags dm. Linda, vill du sponsra vårt 3,5 mil långa mopperally Kärringrundan som körs till förmån för kvinnohuset i Örebro med ärtsoppa?

Vänta nu! Mopperally? Kärringrundan? Ärtsoppa? Jag bestämmer mig direkt för att sponsra. Dessutom vill jag veta mer.

Allt som inte handlar om ”se/hjälp mig” utan ”se/hjälp någon annan” fångar omedelbart mitt intresse.

En av grundarna, Anneli Hedlund, stolt ägare till fyra veteranmoppar som hon kallar Kerstin, Hugo, Konrad och Lennart, berättar: ”Det är prestigelöst och inte utseendefixerat och det är jävligt kul att klara av att byta ett tändstift eller ta bort en loppa på stiftet eller mecka runt lite. Många tycker jag är knasig som har så många moppar men vadå, andra samlar handväskor eller skor. Dessutom luktar blårök gott.”

Vad får man om man sponsrar?

”Sova med gott samvete. Om man tänker sig in situationen, så brottas jag hellre med vilken dödlig sjukdom som helst än blir psykiskt och fysiskt misshandlad av någon det är mening att man ska kunna lita på. Därför vill vi stödja kvinnohuset som liksom de flesta kvinnojourer drivs av ideella krafter, vilket gör att våldsutsatta kvinnor inte får tillräcklig status som samhällsproblem.”

Jag kan inte låta bli, men det blir öppet mål för en gammal kvällstidningsälskare: Den 18 april smäller det i avgasrören. Då gör de moppeälskande kvinnorna i PussyMoppers vägarna omkring Sannaheds hembygdsgård i Närke osäkra.

Åk dit! Eller sponsra med ärtsoppa. Ni hittar dem på Facebook.