På hemmakontoret är det good vibes only

”Man kan ju bli lite nedstämd och lite deppig av den sociala pressen eller av att man hela tiden blir avbruten i sitt arbete. Då kan man behöva kompensera lite för det genom att jobba hemma så man får mer gjort.”

Nä, så säger inte psykologen och författaren Siri Helle till Svenskans näringsliv. I sina tips om vad man ska tänka på nu när många på grund av corona tvingas jobba hemifrån säger hon precis tvärtom. Att man bör underhålla sina sociala kontakter och ha ett arbetsrum eller i alla fall ett bord så man inte bara sjunker ner i soffan och börjar kolla serier med en massa kärlekskomplikationer som svartsjuka och förbjudna känslor.

Nä, nu ljuger jag igen. Det där om vad serierna handlar om sa Siri Helle inte alls, det bara kom när jag satt, eller snarare låg, hemma i soffan och kollade på tevese …, nä förlåt, jag menade skrev den här krönikan.

Jag som har jobbat hemifrån i merparten av mitt liv har nu stora möjligheter att bli mångmiljonär som konsult. Som en Marie Kondo fast i hemmakontorsbranschen.

Jag ser redan nu hur mina webniars slår försäljningsrekord. Hur mina livesändningar från

på instagram blir the shit.

Vad tror ni om: Så blir du kungen över hemmakontoret, eller: Så strukturerar du upp din arbetsdag hemma.

Jag kan alla knepen och hemligheter. Och nu ska jag delge er dem. Alldeles gratis. Bra va!

Okej: den riktigt mörka hemligheten är att man jobbar bättre hemifrån. För att inga jobbiga och översociala kollegor ideligen ska idka kafferep och skvallra och snacka skit och skapa intriger och onödigt tjafs.

Dessutom slipper man restiden som ofta är helt en sinnessjukt onödig och bakteriefylld tidsförlust. Lite som att slicka på en offentlig toalett på centralen medan ens att göra-lista lika obönhörligt som uppfordrande fylls. Varje dag.

Går man upp riktigt tidigt har man bränt av en hel arbetsdag vid lunch och kan lägga sig raklång och läsa eller bingekolla vad fan som helst.

Och bäst av allt: På hemmakontoret är det good vibes only.