Startsida / Inlägg

NFL: Kvällens alla matcher

av Petter Westin

I tredje omgången kan man börja se en del tendenser i NFL. Nya, kandiderande topplag utkristalliserar sig. Det blir tydligare vilka lag som får det kämpigt. Och nya stjärnspelare levererar för tredje veckan i rad. Många spännande matcher i kväll, så vad tror ni, våra läsare? Vem skräller och vem floppar? Lämna en kommentar så kör vi igång lite försnack.

Detroit Lions (0–2)–Washington Redskins (1–1), söndag 19.00.
Viskningarna runtom i NFL börjar bli all starkare: Jim Zorn hänger löst. På två matcher har Redskins-coachen sett sitt lag göra 26 poäng, näst minst i ligan, och senast fick man kämpa för att slå svaga St. Louis. Detroit har chansen att bryta sin 19 matcher långa förlustsvit.

St. Louis Rams (0–2)–Green Bay Packers (1–1), söndag 19.00.
Vi varnade Green Bay-fansen för Carson Palmer och Cincinnati förra helgen, och mycket riktigt blev det en skräll på Lambeau Field. Green Bays offense – det som skulle vara lagets styrka – har sett lite rostigt ut och Aaron Rodgers prickar rätt med bara 56,7% av sina passningar. Å andra sidan har Rams 7–37 i poängskillnad, Packers ska komma undan med en bortaseger här.

Minnesota Vikings (2–0)–San Francisco 49ers (2–0), Viasat Sport och Viasat Sport HD söndag 19.00.
Vikings har inte haft en 3–0-start på säsongen sedan 2003. För 49ers är det elva år sedan det hände. I skuggan av running back-stjärnorna Adrian Peterson och Frank Gore är matchens intressantaste spelare Brett Favre, 39. Utan större press har han på två matcher passat för 265 yards, tre touchdowns och noll interceptions – med ligans bästa passningsprocent på 77,1%. Petersons närvaro kan hjälpa Favre till sin första säsong med mindre än 15 interceptions sedan 1996. Idag blir det dock tuffare än mot Browns och Lions.

New England Patriots (1–1)–Atlanta Falcons (2–0), söndag 19.00.
Listad som en av veckans sex höjdpunkter i USA-bloggens nya följetong Spåkulan. Senaste nytt är att Patriots listar inte bara Wes Welker utan även Randy Moss som questionable på veckans skaderapport. Men känslan är väl ändå att det bara är klassiskt rävspel från Bill Belichicks sida. Patriots behöver båda spelarna, och Tom Brady och Randy Moss är kapabla att lustmörda Atlantas secondary. Falcons förstaval i årets draft, Peria Jerry, missar resten av säsongen med en knäskada och ersätts tillsvidare internt.

New York Jets (2–0)–Tennessee Titans (0–2), söndag 19.00.
Titans är ett välcoachat lag som ska kunna återhämta sig från två knappa förluster. Om RB Chris Johnson får röra bollen tillräckligt många gånger, så tror jag att det – åtminstone temporärt – sätter stopp för Jets succéstart.

Philadelphia Eagles (1–1)–Kansas City Chiefs (0–2), söndag 19.00.
Michael Vick gör comeback, ett ämne vi också behandlade i spåkulan. För Chiefs måste 440-miljonersmannen Matt Cassel göra en mycket bättre match än mot Raiders senast (10–13).

Tampa Bay Buccaneers (0–2)–New York Giants (2–0), söndag 19.00.
Efter att ha förstört Dallas Cowboys stora stadiumpartaj kommer Giants nu till en arena som lär vara närmast död i jämförelse. Förväntningarna på Bucs är låga den här säsongen. Förvänta er ett Giants som har tålamod och maler ner motståndet med sin starka offensiva linje.

Baltimore Ravens (2–0)–Cleveland Browns (0–2), söndag 19.00.
Ravens är mitt fantasy-defense. Efter två mediokra veckor på den fronten hoppas jag nu bli rikligt kompenserad med en sack- och interception-fest mot Clevelands skakiga quarterback Brady Quinn.

Houston Texans (1–1)–Jacksonville Jaguars (0–2), söndag 19.00.
Efter att ha hajpat Texans offense till max var det skönt att se Matt Schaub passa för 357 yards och fyra touchdowns i en 34–31-seger mot Tennessee förra söndagen – äntligen fick jag se lite smart ut. Mot Jacksonville blir man klara favoriter. Om Jaguars fortsätter spela lika odisciplinerat och slarvigt som mot Arizona senast så ryker coach Jack Del Rio innan säsongens slut.

Seattle Seahawks (1–1)–Chicago Bears (1–1), söndag 22.05.
Seahawks Matt Hasselbeck, trefaldig Pro Bowl-quarterback, är revbensskadad. I hans ställe startar Seneca Wallace, som är en sämre passare men istället ett hot när han springer. Bears hoppas få igång fjolårets rookiesensation Matt Forte, som sprungit 38 gånger för blott 84 yards.

Buffalo Bills (1–1)–New Orleans Saints (2–0), söndag 22.05.
Vem ska stoppa New Orleans offense, med 93 poäng på två matcher? Bills head coach Dick Jauron talar med stor respekt om Drew Brees och kompani:
– Man får försöka mixa upp det litegrann defensivt, men han har ju sett allt. Det är väldigt svårt att förvirra Drew. Han reagerar så snabbt också.

Cincinnati Bengals (1–1)–Pittsburgh Steelers (1–1), söndag 22.15.
Bengals skrällde borta mot Packers, men om man verkligen vill skicka ut ett budskap till resten av ligan är det nu man ska vinna. På hemmaplan, mot divisionsrivalen och regerande Super Bowl-vinnaren Steelers. Carson Palmers facit mot Steelers är 2–6 och det är ganska exakt tre år sedan (24 september 2006) han senast vann en match mot laget.

Oakland Raiders (1–1)–Denver Broncos (2–0), söndag 22.15.
Denvers defense (13 insläppta poäng två matcher) har hjälpt nye coachen Josh McDaniels till en drömstart, samtidigt som quarterback Kyle Orton begränsat sina misstag. Detsamma kan man inte säga om JaMarcus Russell. Förstavalet i 2007 års NFL-draft har en passningsprocent på horribla 35,2% efter två matcher. Ändå lyckades han på något sätt leda en avgörande 69-yardsdrive mot Chiefs senast, och Raiders kommer väl fortsätta med det här projektet ett tag till.

San Diego Chargers (1–1)–Miami Dolphins (0–2), Viasat Sport söndag 22.15.
Dolphins lyckades med konststycket att ha bollen i 45 av 60 minuter, springa för 239 yards – och ändå förlora mot Colts. Men att kunna springa bollen och att stoppa motståndarna från att göra detsamma (Dolphins tillåter 64,5 yards på marken efter två matcher) är ju som bekant en bra början om man vill vinna i football. Philip Rivers flyttade bollen bra mot Ravens i förlusten senast, men måste omvandla field goals till touchdowns.

Arizona Cardinals (1–1)–Indianapolis Colts (2–0), Viasat Sport söndag 02.30 (natten mot måndag).
Kurt Warner och Cardinals räddade sig själva från ett mardrömsläge när man slog Jacksonville förra helgen. Colts har vunnit mot Jacksonville och Miami utan att direkt ha imponerat och är, förstås, på väg mot ännu ett slutspel under ledning av Peyton Manning. Nye coachen Jim Caldwell pekar på långsiktig kontinuitet och målmedvetenhet som skapat säkerhet i avgörande lägen:
– Vecka efter vecka så kör vi samma övningar och killarna har mycket förtroende för vad vi gör i de situationerna. Jag tror att det helt enkelt beror på att vi gjort det så många gånger.

Dallas Cowboys (1–1)–Carolina Panthers (0–2), Viasat Sport måndag 02.30 (natten mot tisdag).
Dallas förlorade prime time-premiären i nya Cowboys Stadium mot Giants förra söndagen. Tony Romo får chans till revansch inför en ny storpublik på Monday Night Football, när ett Carolina som verkar ha sina bästa år bakom sig kommer på besök. Precis som Dallas har man frågetecken på quarterback-positionen, ett försvar som är en besvikelse och en coach som är under hård press. Carolina har med all säkerhet studerat hur Eli Manning med framgång attackerade Dallas passningsförsvar förra veckan. På passningar längre än 10 yards satte Manning 12 av 16 försök för 254 yards, två touchdowns och noll interceptions.

/Petter.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB