Startsida / Inlägg

NFL: Match för match

av Petter Westin

Vi kör den ju varje vecka, så självklart även denna spännande söndag. Här är NFL-genomgången, med tre höjdpunkter listade först:

New England Patriots (2–1) vs Baltimore Ravens (3–0), Viasat Sport söndag 19.00.
En riktig supermatch. Tom Brady, idealet av amerikansk perfektion förkroppsligat, har strugglat rejält efter knäskadan och möter nu stekheta Ravens – som helt plötsligt har ett offense! Läs mer i Spåkulan.

New Orleans Saints (3–0) vs New York Jets (3–0), söndag 22.05.
Offense mot defense i en klassisk matchup av typen ”strength vs strength”. Det blir intressant att se hur Jets head coach Rex Ryan resonerar i försvaret mot Saints quarterback Drew Brees. Jetz blitzar på 63,4% av sina defensiva spel, enligt ESPN. Men Brees har hittills straffat blitzande motståndare hårt, med 12 av 18 passningar för 212 yards, 2 touchdowns och en passer rating på 141,5.

Minnesota Vikings (3–0) vs Green Bay Packers (2–1), Viasat Sport måndag 02.30 (natten mot tisdag).
Wikdahl har avhandlat den enorma hajpen i Spåkulan. Helst av allt hade man ju velat se matchen på en valfri välbesökt sportbar i Wisconsin. Men även hemma i tv-soffan tror jag att man kommer kunna ta på den elektriska stämningen och den kittlande känslan av Favre mot Packers. Kan han upprepa förra helgens magi, när han gav Vikings en osannolik seger i slutsekunderna mot 49ers? Räcker det med en stadig dos av Adrian Peterson? Eller blir det Aaron Rodgers som snor showen och en gång för alla hjälper Packers-fansen att komma över Favre?

***

Washington Redskins (1–2) vs Tampa Bay Buccaneers (0–3), söndag 19.00.
Skins coach Jim Zorn sitter lite i skiten. Det blir ju så när man lyckas bli laget som ger Detroit Lions deras första seger på 20 försök. Ändå så ska man ju bara vinna mot Bucs, som bänkat Byron Leftwich (som om man inte kunde se den komma redan på försäsongen…) och nu startar atletiske andraårsspelaren Josh Johnson som quarterback.

Jacksonville Jaguars (1–2) vs Tennessee Titans (0–3), söndag 19.00.
Buffalo Bills 1998. Det är senaste gången ett 0–3-lag i NFL ryckte upp sig och tog sig till slutspel. Jag säger inte att det kommer hända, men OM det finns ett lag som är kapabla till den vändningen i år så är det Titans som var 13–3 i fjol. Frågan är bara om spelarna själva tror på det.
– Vad är det man brukar säga, det är ett marathon och inte ett sprintlopp? Men vi ligger efter i marathonloppet nu. Vi kommer springa i uppförsbacke resten av säsongen, säger linebackern Keith Bulluck.

Houston Texans (1–2) vs Oakland Raiders (1–2), söndag 19.00.
Man kan skriva så mycket skit om Raiders att det skulle fylla tre-fyra blogginlägg varje dag. Senaste nytt är att veteranen Jeff Garcia, som tränade med laget under försäsongen, nu sågar organisationen och menar att vissa spelare bara är där för att hämta in veckans avlöning. I en intervju med Fox Sports Radio säger Garcia också att quarterbacken JaMarcus Russell inte är redo att ta ett stort ansvar och leda laget.

Chicago Bears (2–1) vs Detroit Lions (1–2), söndag 19.00.
Rookien Matthew Stafford slutade skänka bort bollen och vips kom Detroits första seger sedan Ådalen 31. Bears borta är dock en tuffare uppgift än Redskins hemma, och förmodligen inleder väl Lions ett nytt losing streak nu…

Cleveland Browns (0–3) vs Cincinnati Bengals (2–1), söndag 19.00.
Carson Palmer är huvudrollsinnehavaren i Bengals succéstart, men en mindre firad hjälte är lagets defensive end Antwan Odom. 28-åringen toppar NFL med sju sacks efter tre matcher. Nu får han jaga Derek Anderson, som fått tillbaka jobbet som startande quarterback från unge Brady Quinn i Cleveland.

Indianapolis Colts (3–0) vs Seattle Seahawks (1–2), söndag 19.00.
Fjolårets MVP Peyton Manning har inlett den här säsongen minst lika bra. Efter tre matcher har han passat för 983 yards, 7 TD, 2 INT och en passningsprocent på 68,8%. Det behövs eftersom försvaret är suspekt och saknar både Bob Sanders och nu även Dwight Freeney.

Kansas City Chiefs (0–3) vs New York Giants (3–0), söndag 19.00.
Chiefs är inte ett särskilt bra lag. Men man blir inte bättre av att dra på sig en massa penalties. 19 stycken på de två senaste matcherna är en horribel siffra.
– Vi har talangen att tävla med vem som helst. Vi måste bara jobba bort den dåliga fotbollen och våra penalties, säger quarterback Matt Cassell som hittills inte kunnat leverera i paritet med sitt dyra kontrakt.
Arrowhead Stadium är ett erkänt tufft ställe att spela på, men Giants ska ändå bara vinna den här matchen.

Miami Dolphins (0–3) vs Buffalo Bills (1–2), söndag 22.05.
Känn på det här ordagranna citatet, från Dolphins offensive coordinator Dan Henning:
– I believe strongly that Chad Henne won’t be the reason we don’t win around here.
…eh? Henning tror alltså på sin nya QB-starter, men hans förtroende för laget som helhet låter ju inte helt övertygande…

Denver Broncos (3–0) vs Dallas Cowboys (2–1), Viasat Sport söndag 22.15.
Med några lyckostudsar, bra försvar och en quarterback som skär ner på misstagen har Broncos fått en drömstart. Ska man på allvar utkristallisera sig som ett topplag den här säsongen så hjälper en seger mot Dallas, som har running back-problem med skador på Marion Barber och Felix Jones.

San Francisco 49ers (2–1) vs St. Louis Rams (0–3), söndag 22.15.
Mitt fantasy-lag, detta sorgebarn, tog ytterligare en smäll när Frank Gore skadade sig efter en enda carry förra helgen. Men 49ers coach Mike Singletary tänker fortsätta springa bollen vilket innebär att rookien Glen Coffee blir en man att hålla ögonen på i helgen. Intressant att se hur Niners återhämtar sig efter chockförlusten mot Vikings, motståndet känns lämpligt för ändamålet.

Pittsburgh Steelers (1–2) vs San Diego Chargers (2–1), Viasat Sport söndag 02.20 (natten mot måndag).
Båda lagen har haft svårt att komma igång med sitt springspel, så detta lär handla om Ben Roethlisberger och Philip Rivers. För regerande Super Bowl-mästarna Steelers blir det också intressant att se vad försvaret kan åstadkomma när matchen ska avgöras. I förlusten mot Bengals förra helgen släppte man in två touchdowns de sista nio minuterna.

/Petter.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB