Startsida / Inlägg

NFL: Omgångens alla matcher

av Petter Westin

Även USA-bloggen lider av VM-kval-baksmälla. Men vi levererar förstås ändå en liten matchguide till veckans NFL-omgång. Ni kan drillen: Tyck till, fråga, såga, kommentera osv.

Buffalo Bills (1–3) vs Cleveland Browns (0–4), söndag 19.00.
Braylon Edwards slog ner LeBron James kompis. Ett par dagar senare var Edwards tradead till New York Jets. Ganska tydligt vem som styr sportstaden Cleveland, no? Skämt åsido, bra jobb av Browns att överhuvudtaget få något i utbyte för en spelare som dels haft en del trubbel vid sidan av banan, dels mest troligen skulle lämnat klubben efter säsongen ändå. Dagens match? Eh…inte helt spännande. Mest intressant är ju den tickande bomb som heter Terrell Owens. Hur länge dröjer det innan TO får ett fullständigt utbrott på Trent Edwards och Buffalos coacher?

Detroit Lions (1–3) vs Pittsburgh Steelers (2–2), söndag 19.00.
Rashard Mendenhall gav Steelers en efterlängtad boost i springspelet med 29 carries för 165 yards förra helgen. Visserligen mot ett svagt San Diego-försvar, men ett effektivt markspel kan vara precis vad de regerande mästarna behöver för att hitta sin mojo igen. För Jonas Jerebkos nya hemmalag Detroit väntas Daunte Culpepper tillfälligt ersätta skadade rookien Matthew Stafford.

Kansas City Chiefs (0–4) vs Dallas Cowboys (2–2), söndag 19.00.
Två matcher i rad har Tony Romo misslyckats med att passa för en touchdown. Sedan en fin premiärmatch (mot Tampa Bay, det bör nämnas) har han en touchdown och fyra interception på tre matcher. Dallas-quarterbacken är numera alltså inte dålig enbart i december och januari. Mot Kansas City, som förlorat 27 av sina 29 senaste, är Dallas ändå klara favoriter.

St. Louis Rams (0–4) vs Minnesota Vikings (4–0), söndag 19.00.
Brett Favre har börjat säsongen fantastiskt bra. I går fyllde han 40. Är det nu raset börjar? Njae, mot Rams kan nog Favre mest bara luta sig mot Adrian Peterson, men det blir spännande att se om quarterbacken snart visar några tendenser till tidigare säsongers kollapser. Kan han spela under kontroll hela vägen in i mål den här gången, eller kommer han börja forcera dumma passningar och sätta sig själv i svåra situationer?

New York Giants (4–0) vs Oakland Raiders (1–3), söndag 19.00.
Kollar i statistikkolumnerna och ser att Oakland skrapat ihop drygt 10,5 poäng per match. Var kom de poängen ifrån? Mot Giants starka försvar finns faktiskt en risk att Raiders blir nollade.

Philadelphia Eagles (2–1) vs Tampa Bay Buccaneers (0–4), söndag 19.00.
Andy Reid har coachat i Philadelphia sedan 1999, han har ett facit på 99–63–1 (den där ettan är från den infamösa matchen då Donovan McNabb efteråt avslöjade att han inte visste att en NFL-match kunde sluta oavgjort), han har vunnit åtskilliga divisionstitlar och nått en Super Bowl (2004/05, förlust 21–24 mot New England). Nu kan Reid vara på väg att förlänga kontraktet med Eagles, rapporterar ESPN. Förhandlingar om ett nytt flerårskontrakt pågår. Dagens match mot Tampa Bay? Torde bli en enkel historia. Jag förväntar mig att Reid släpper lös både sitt försvar och sin från skada återvändande quarterback Donovan McNabb. Båda startar för mitt fantasylag, and I need those points bad…

Carolina Panthers (0–3) vs Washington Redskins (2–2), söndag 19.00.
Här möts två pressade coacher i John Fox och Jim Zorn. Båda lagen är bäst tjänade av att lita på sitt springspel, men Carolinas wide receiver Steve Smith är den stora x-faktorn och planens kanske farligaste playmaker. Om han exploderar för en 150-yardsmatch som han är kapabel till så har Carolina en stor fördel.

Baltimore Ravens (3–1) vs Cincinnati Bengals (3–1), Viasat Sport söndag 19.00.
Joe Flaccos siffror som passare är klart förbättrade sedan fjolårets rookiesäsong, men den stora skillnaden sitter i hans sätt att leda laget, menar Ravens wide receiver Derrick Mason.
– Han tar för sig mer och är mer självsäker. Jag tror alla stora quarterbacks har varit ledare, och Joe är på väg att bli en stor quarterback.
Fortfarande finns det säkert en del Flacco kan lära från mer rutinerade spelare på positionen. Ta bara veteranen Carson Palmer, som tillsammans med Cedric Benson och dennes 367 rushing yards leder Bengals offensiv.

San Francisco 49ers (3–1) vs Atlanta Falcons (2–1), söndag 22.05.
Vi listade matchen som en av veckans höjdpunkter i Spåkulan. Nytt under veckan är att rookie-receivern Michael Crabtree till slut skrev på för 49ers och därmed anslöt till laget – fem veckor in i grundserien. 22-åringen väntas dock inte bli aktuell för spel förrän den 25 oktober mot Houston Texans. Om han misslyckas med att bidra den här säsongen, på en av NFL:s mest svårlärda positioner, kan han tacka agenten Eugene Parker och övriga dåliga rådgivare…

Denver Broncos (4–0) vs New England Patriots (3–1), Viasat Sport söndag 22.15.
Wikdahl avhandlade coachmatchen mellan Bill Belichick och hans forna lärjunge Josh McDaniels. Den senare har fått en drömstart på sitt nya jobb. Men personligen tror jag att detta kan bli matchen då Broncos kraschlandar inför hemmapubliken…

Arizona Cardinals (1–2) vs Houston Texans (2–2), söndag 22.15.
Shootout in the making! Här möts två skickliga passare (Warner, Schaub) med åtskilliga högkalibriga vapen (Fitzgerald, Boldin, Breaston, Johnson, Slaton, Daniels). Texans försvar fick en dålig start på säsongen, men höll Oakland till sex poäng och 165 yards förra helgen.
– Alla hade kul, säger DE Antonio Smith.
Man brukar ha det mot Oakland.

Seattle Seahawks (1–3) vs Jacksonville Jaguars (2–2), söndag 22.15.
Jag trodde att veteranen och forna superstjärnan Torry Holt skulle hjälpa David Garrard i Jacksonville den här säsongen. Istället är det doldisen Mike Sims-Walker som exploderat med 106, 81 och 91 receiving yards i Jaguars tre senaste matcher – plus tre touchdowns. För Seattle väntas Matt Hasselbeck starta som quarterback igen, i vad som på förhand tycks vara en jämn matchup.

Tennessee Titans (0–4) vs Indianapolis Colts (4–0), Viasat Soirt söndag 02.20 (natten mot måndag).
Att Tennessee skulle nå slutspel är det väl inte särskilt många som tror på. I det här läget handlar det mest om att förhindra säsongen från att bli en katastrof. En seger mot starka divisionsrivalen Colts kan vara precis rätt sätt att bygga upp lite stolthet och självförtroende igen.

Miami Dolphins (1–3) vs New York Jets (3–1), Viasat Sport måndag 02.30 (natten mot tisdag).
Nyförvärvet Braylon Edwards får starta redan på måndag för Jets. Spännande. Det ger rookie-quarterbacken Mark Sanchez en ny lekkamrat, och head coach Rex Ryan är säker på att Sanchez återhämtar sig efter förra veckans usla insats med fyra turnovers mot New Orleans.
– Han är som en tiger. Han kommer tillbaka med ett stort vrål, säger Ryan.

/Petter.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB