Startsida / Inlägg

NHL: Judge Judy, del 1

av Petter Westin

Okej, det här inlägget borde väl kanske ha publicerats i samma ögonblick som NHL:s grundserie tog slut. Men som ni kanske har märkt gör vi ju lite som vi vill i den här bloggen. Och som ett ytterligare bevis på det kommer vi att såga oss själva, här och nu.

Kanske minns ni Good Cop vs. Bad Cop? De två snutarna fick ju tippa, spå och syna NHL inför den här säsongen. Hur det gick? Det ska vi ta reda på nu, med hjälp av en domare. Säg hej till Judge Judy.

Vi börjar med Eastern Conference, som vi tippade så här (plats 15–9):

9. NEW YORK RANGERS
Slutade: 9.
Citatet: ”Det finns inte en tränare i ligan som skulle byta bort Gaborik, Higgins och Kotalik mot Näslund, Antropov och Sjöström. Tro mig.” (Good Cop).
Judge Judy: Nä, kanske inte. Fast å andra sidan så bytte ju Sather faktiskt bort både Higgins och Kotalik…

10. MONTREAL CANADIENS
Slutade: 8.
Citatet: ”Öst är inte Väst, vi ska inte lura oss själva, men den är tillräckligt bra för att Montreal ska missa slutspel.” (Bad Cop).
Judge Judy: Nåväl, Montreal klarade slutspel med en ynka poäng. Så Bad Cop var väl inte helt ute och cyklade, för en gångs skull.

11. TORONTO MAPLE LEAFS
Slutade: 15.
Citatet: ”Under free agent-cirkusen såg Burke till att snickra ihop ett av ligans bästa försvar. Om ”Monstret” sedan kan pusha Toskala till stordåd, kommer det bli väldigt svårt att göra mål på Maple Leafs.” (Good Cop).
Judge Judy: Vänta, läste jag just orden ”Toskala” och ”stårdåd” i samma mening? I rest my case.

12. BUFFALO SABRES
Slutade: 3.
Citat 1: ”Hade inte målvakten Miller och centern Connolly varit skadade i fjol, hade det blivit slutspel. Det är inte svårare än så. Nu är den duon tillbaka, plus att spännande talanger som Gerbe, Kennedy och Myers kommer att ta för sig. Om klubben nu bara kunde gå tillbaka till sina gamla tröjor, så blir latjolajbans i HSBC Arena.” (Good Cop).
Citat 2: ”Nu står hoppet till att läkarteamet kan hålla Ryan Miller, Tim Connolly och Thomas Vanek hyfsat friska. Det går antagligen inte, så Buffalos slutspelsdröm dör redan här. Sorry.” (Bad Cop).
Judge Judy: Självklart är det skamligt att tippa så galet. Fy, fy, fy. Och usch. Dock lite plus till Good Cop, som trodde på Myers och Kennedy.

13. FLORIDA PANTHERS
Slutade: 14.
Citatet: ”Panthers må länge ha varit en skämtorganisation, men nu är klubben uppenbarligen på rätt väg.” (Good Cop)
Judge Judy: Pluspoäng för att bara ha en plats fel i sluttabellen. Men på rätt väg? Om klubbledningen går ut och förklarar att man ska ta storstäda i truppen och samtidigt ber om fansen om ursäkt för lagets spel, så är man uppenbarligen inte på rätt väg.

14. ATLANTA THRASHERS
Slutade: 10.
Citatet: ”Om du (mot förmodan, i och för sig) är en Atlantasupporter, så vet du vid det här laget att ”Kovy” är glad. ”Kovy” mycket glad. Under sommaren såg nämligen GM Don Wadell att värva ryssens polare Nik Antropov. Duon spelade tillsammans i Ak Bars Kazan under lockouten och de blir svårstoppade även i NHL.” (Good Cop)
Judge Judy: Kovaltjuk ville så gärna bort från Atlanta att han alltså nobbade tidernas fetaste kontrakt. Så inte fan var han glad.

15. NEW YORK ISLANDERS
Slutade: 13.
Citatet: ”Med Roloson och Biron har han säkrat upp i kassen (bara därför kommer väl DiPietro vara friskare än någonsin) och i Tavares och Okposo har han två blivande superstars.” (Good Cop).
Judge Judy: Säkrat upp i kassen? Jo, tjenare. Bara Toronto släppte in fler mål i Eastern Conference.

 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB