Startsida / Inlägg

NFL Playoffs – nu kör vi!

av Petter Westin

:+++++:
Han har en närmast felfri säsong bakom sig. Kanske, med tanke på förutsättningarna, till och med ännu mer imponerande än rekordåret 2007. Om några veckor får han med all säkerhet ta emot MVP-trofén. Vårt tips är att det inte blir den enda buckla han hissar den närmaste månaden.

2. Peyton Manning, 34 år, Indianapolis Colts. :+++++:
Kritiserad och uträknad – då svarade Peyton med att vinna fyra raka måstematcher och ta Colts till slutspel. Igen. Och visst, han har haft snyggare säsonger, men lik förbannat slutar han på 4700 yards och 33 touchdowns.

3. Drew Brees, 31 år, New Orleans Saints. :+++++:
En liten Super Bowl-baksmälla är väl tillåten? Brees kastade 22 interceptions den här säsongen. Ändå finns det inte en enda NFC-quarterback jag känner mig tryggare med nu när slutspelet börjar. NOLA’s frälsare står för klass, ledarskap och professionalism.

4. Ben Roethlisberger, 28 år, Pittsburgh Steelers. :++++:
Det är inte alltid vackert, inte alltid enligt skolboken – men Big Ben får jobbet gjort. En rejäl bit som är en jävel på att tråckla sig ur krångliga situationer. Han har vinnarskalle och hans lagkamrater litar på honom.

5. Matt Ryan, 25 år, Atlanta Falcons. :++++:
Smeknamnet ”Matty Ice” har hängt med sen high school. I år har han verkligen gjort skäl för det, med sitt samlade och kyliga spel i täta matcher. Han har en telepatisk kontakt med stjärnreceivern Roddy White, men är smart nog att fatta när han ska luta sig mot andra alternativ.

6. Aaron Rodgers, 27 år, Green Bay Packers. :++++:
Skadorna har haglat runt omkring honom, i anfall såväl som försvar. Rodgers har bara fortsatt att leverera, statistiskt och i segerkolumnen. Lysande passningsspelare som inte heller är rädd för att springa med bollen (men du måste lära dig slajda, Aaron!). Vi blir inte alls förvånade om han vinner karriärens första slutspelsmatch på söndag.

7. Michael Vick, 30 år, Philadelphia Eagles. :++++:
Okej, okej, jag vet vad ni tänker – men håll hårt i armstöden innan ni börjar smattra på tangentbordet. Min kärlekshistoria med Vick är sedan länge dokumenterad och offentliggjord, så nej – jag har inte tvärvänt och blivit en hater.
Men jag måste ju kalla det som jag ser det.
Vick är spektakulär, häftig, svårförsvarad, explosiv och alldeles alldeles underbar att titta på… men han är också oberäknelig och ojämn. Är han en bättre passningsspelare och en mer hängiven quarterback nu än under Atlanta-åren? Absolut. Ändå sticker gamla Falcons-Vick fram sitt fula tryne, i form av dåliga beslut och bristande träffsäkerhet, lite för ofta för att det ska kännas helt tryggt.
Å andra sidan är Michael Vicks talang – och hans omgivning i Philadelphia – sådan att han kan kompensera för alla eventuella misstag på den tid det tar mig att gå till kylskåpet och hämta en Heineken.

8. Jay Cutler, 27 år, Chicago Bears. :+++:
Cutler är vad han är. Han fyller 28 i vår och kommer nog aldrig utvecklas till en stabil beslutsfattare á la Matt Ryan. I år har han spelat hyfsat kontrollerat, och den där starka passningsarmen är väldigt lätt att förälska sig i.

9. Joe Flacco, 25 år, Baltimore Ravens. :+++:
I början av Flaccos karriär var Ravens nöjda om han mest bara lät bli att ge bort bollen. Nu gör han sin tredje säsong i NFL och förväntningarna är mycket högre. Kanske för höga.

10. Matt Cassel, 28 år, Kansas City Chiefs. :+++:
27 touchdowns och 7 interceptions duger alla dagar i veckan för oss. Men nyckeln till Chiefs framgång – och Cassels effektivitet – vilar i händerna och fötterna på Jamaal Charles/Thomas Jones.

11. Mark Sanchez, 24 år, New York Jets. :++:
Vi sågar the Sanchize så flitigt i den här bloggen att det nästan börjar kännas som mobbning. Efter sin fina säsongsstart (åtta touchdowns, noll interceptions de fyra första matcherna) har han 9 TD/13 INT.

12. Matt Hasselbeck, 35 år, Seattle Seahawks. :++:
Det känns som en evighet sedan Hasselbeck ville ha bollen och lovade att scora. Han är fortfarande en kapabel game manager (detta fruktade skällsord) när han är frisk, men absolut ingenting mer.

/Petter Westin.

Fotnot: Inför fjolårets slutspel rankade Sportbladet quarterbackarna så här: Peyton Manning, Tom Brady, Drew Brees, Philip Rivers, Brett Favre, Kurt Warner, Aaron Rodgers, Donovan McNabb, Carson Palmer, Tony Romo, Joe Flacco, Mark Sanchez.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB