Startsida / Inlägg

Liveblogg, del 1: Nu kör vi

av Petter Westin

Detta är en liveblogg. Vi kommer att följa en idrottsdag från tv-soffan – tolv timmar.
Det senaste inlägget kommer alltid att finnas längst upp.

21.39: Red Wings får långt PP. Ferriero double minor. Red Wings har, om vi nu ska snacka procenter, gjort mål 23,5 procent av gångerna. Okej tryck men inga kanonchanser. 

21.32: Slår över till hockeyn och ser San Jose Sharks i ett tidigt PP mot Detroit Red Wings. Och det är MÅL! Backskott av Ian White. Förspelet stod Dany Heatley för. Uppförsbacke för Detroit. Sharks har ju annars inte fått PP att stämma i slutspelet. Har bara strutat 10 procent av gångerna.

21.27: Zach Randolph sänker två straffkast, Grizzlies leder med 106–-95. 1,26 kvar. Det här är över. Så mycket ahr vi lärt oss om Grizzlies det här slutspelet, att man inte tappar det här. Ja, jag minns trean man släppte till Spurs i match fem. Men en gång är ingen gång.

21.12: Jag tycker att Russell Westbrook är slarvig ibland. Försöker vara hjälte, gör dumma saker. Som en drive nyss som han fick tillbaka i ansiktet. Grizzlies viker inte ned sig. Arenan kokade och Thunder började äta upp underläget, då finns det flera lag i den här ligan som skulle ha darrat. Grizzlies bara tuffar på, som om ingenting har hänt. 

21.08: Thunder vrider upp intensiteten. Först en offensiv retur och poäng plus straff av Durant, sedan hårt jobb av Ibaka och Westbrook och nya straffkast. Jag skulle ta en timeout redan nu om jag var Lionel Hollins, Grizzlies coach.

21.05: Nu gäller det. Grizzlies leder med 13. Det här är naturligtvis inte kört än för OKC. Samtidigt så är det dags för Sharks-Red Wings . Känner mig kluven. Men vi sätter fokus på avslutningen mellan Grizzlies och Thunder nu..

20.45: Slår på MLB-tv och ser ett inslag om Al Hrabosky, The Mad Hungarian. Hrabosky var en relief pitcher på 1970-talet som inte var Hungarian, men definitivt Mad. Ni får googla snubben. Helt galen, heeelt galen.

20.36: Alltså, Zach Randolph. Jag vet inte vad jag ska säga. Han har Grizzlies senaste tio poäng. Och även om jag tycker att OKC börjar växa in i kostymen nu så skulle jag inte spela mot Grizzlies.

20.18: Jo, Grizzlies spelar ju mot Thunder. Men det är ingen tvekan om att fokus i basketvärlden i dag ligger på Heat-Celtics. Jeff Van Gundy står fast vid sitt tips att Heat är det bästa laget och kommer att vinna inte bara mot Celtics men också titeln. Jon Barry i ABC:s studio tror på Celtics i sex matcher.
Men vad tror du?

20.07: Basket igen. Grizzlies tar med sig en tiopoängledning i paus. Det hade jag aldrig trott. Man måste ändå fundera på om den fysiska och mentala kraft som krävdes för att slå ut Spurs tar ut sin rätt mot Thunder. Orkar Grizzlies verkligen fortsätta så här? Jag är tveksam.

20.00: Jose Bautista – den mest skrämmande mannen i baseboll. Allvarligt, när ska Blue Jays-sluggern kallna? Förra säsongens homerunkung har redan nio i år. Jag tror det är nåt med de där fula solglasögonen. Bautista ser alla pitches i slowmotion. Yankees fick ut honom – men han slog ändå in en run. 2–1 till Blue Jays.

19.51: Växlar över till Yankees-Blue Jays en stund och noterar att Mark Teixeira har slagit en homerun. Teixeira är känd för att vara en slow starter men han har sju homeruns så här långt. Han har förklarat sin start med att han har svingat mer inför säsongen. Ah, var det så enkelt?

19.34: Start av andra quartern och jag har varit lite borta. Händer saker här. Men Grizzlies har en liten ledning. Samtidigt noterar jag att Chicago Bulls Tom Thibodeau tydligen är coach of the year. Välförtjänt, tycker jag. Zach Randolph är MVP. Nej, skojar bara. Men herregud så bra karln har varit i slutspelet.

19.13: Jag tycker inte OKC flyttar boll speciellt bra så här långt. Samtidigt så är Grizzlies otroligt metodiskt. Svårt att ogilla något av de här lagen. Inte för att man måste ogilla ett av lagen, men ändå. 

19.05: Okej, vi inleder väl i Oklahoma City va? Thunder mot succélaget Grizzlies. Så svårt som Grizzlies gjorde det för Spurs så undrar man ju hur det ska gå för Thunder. Thunders atletiska förmåga och storlek borde hjälpa i alla fall. Och Kevin Durant. 

18.52: Intressanta siffror angående kvällens möte mellan Miami Heat och Boston Celtics. Det här är första gången sedan 1983 som sju av säsongens allstars möts i en matchserie.  Slår man ihop alla spelare så har Heat och Celtics totalt 80 allstarframträdanden. 80. Åttio. 80.

18.41: Spenderar frukosten med Mel Kipers betyg på NFL-lagens draftinsatser. Ni som har Insider på espn.com kan läsa det här. Detroit Lions och Cincinatti Bengals i topp med A-, Seahawks i botten med med D+.

18.25: Tjenare tjenare. Hoppas ni har det bra. Själv är jag nyvaken och har inte ätit frukost än. Men det ska jag ta tag i nu, fast jag kanske borde kalla det lunch (jag är sex timmar bakom er). Annars är det väl inga konstigheter det här. Första matcherna börjar 19.00, bland annat Oklahoma City Thunder–Memphis Grizzlies i NBA och New York Yankees–Toronto Blue Jays i MLB. 
Som ni ser så kallar jag det här inlägget för del 1. Håller vi tolv timmars skrivande i ett inlägg är jag rädd att internet går sönder. Får sikta på tretimmarsinlägg ungefär.
Nu kör vi va?
Okej.
Nu kör vi. 

/Wikdahl

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB