Startsida / Inlägg

Liveblogg, del 2

av Petter Westin

Detta är en liveblogg. Vi kommer att följa en idrottsdag från tv-soffan – tolv timmar.
Det senaste inlägget kommer alltid att finnas längst upp.

00.57: Minnesota Twins förlorade sin sjätte raka match i dag. Kansas City Royals vann med 10–3. Twins pitcher Carl Pavano släppte sju runs och flippade ur i the dugout. Han tog ett slagträ och gick lös på en sopkorg.
– Det var min frustration. Var det det mest mogna sättet att hantera det? Nej. Men det var inte riktat mot någon annan. Det kändes faktiskt ganska fantastiskt. Jag skulle vilja göra om det, säger Pavano.

00.19: Så matchen mellan Heat och Celtics är över också. 99–90 till hemmalaget. Dwyane Wade är den stora hjälten för Heat, 37 poäng. Han snittade 12,8 mot Celtics i grundserien. Även om det för någon minut sedan kändes som att Celtics hade en chans så var det här i verkligheten en ganska övertygande seger. Celtics får gå tillbaka till ritbordet. Jag gissar att man kommer ut starkare och smartare på tisdag. Men gissar inte att man vinner bara för det. Heat är min favorit i den här matchserien. Fortsätter man få produktion från en fjäede spelare, i kväll var det James Jones, så tror jag inte Celtics orkar med laget. 
Nu ska jag koka kaffe. 
Närmast har vi Capitals måstematch mot Lightning och lite baseboll. Häng kvar.

00.08: Red Wings nådde inte hela vägen tillbaka. 2–0 till Sharks nu och vi är ett steg närmare min drömfinal i väst – Sharks mot Canucks. Men då måste Sedinarna vakna också. Detroit har nu all press i världen på sig i match tre. Förlust där och den här serien är förstås över.

00.00: Men herregud. Eller herrejesus, snarare. Ray Allen (Jesus Shuttlesworth, alltså, i filmen He Got Game) för tre och Celtics har klippt Heats ledning till åtta poäng med fyra minuter kvar. Vi har en match här. Samtidigt så träffar Red Wings stolpen och det är två minuter kvar där och 2–1 till Sharks. Dubbeldrama. Zapparen lär gå varm nu. 

23.52: Nu är det, som jänkarna säger, scrappy i Miami. Paul Pierce blir utkastad från matchen för en inte alls ful screen på Dwyane Wade. Helt fel, tycker jag. Det där hjälper inte Celtics i den här matchen men det kan säkert fungera som bränsle inför match två. Pierce är de stora matchernas man.

23.47: Har vi några basebollfans kvar? Phillies–Mets kör igång 02.00 svensk tid. Kommer att bli en höjdare hoppas jag. Cliff Lee på kullen för Phillies.

23.45: Hockey igen. Riktiga snipers som ger Sharks överläge. Först Ian White, sedan Niclas Wallin… Tillsammas gjorde de sju mål i grundserien. Tycker Detroit, trots ett par heta chanser nyss, ser för svagt ut i dag. 

23.39: Tog en bit mat och dörsökte intala mig själv att Celtics kan vända det här och ge oss en rysare. Lyckades inte. Heat sätter för mycket för att tappa det här. Men nu kommer Kevin Garnett in, nu jäklar! Skojar bara. KG har inte gjort något avtryck den här matchen. Chris Bosh har inte dominerat heller men han tar returer i alla fall.

23.24: Jahaja. Jermaine O’Neal tar en flagrant foul på James Jones…

23.22: Såg jag rätt? Gjorde Lebron James Sean Averys gamla målgest – armhävningar – när han gjorde poäng och fick bonuskast nyss? Oavsett detta, James Jones drar i en till trea. Jermaine O’Neal svarar med två. X-faktors.

23.12: Kul i en timeout där en mickad Doc Rivers var ärlig: ”if you think you’re going to beat them in an athletic contest, you’re kidding yourselves.”

23.09: Oh, det händer saker i Miami. Celtics har just gjort 10–0 på Heat och den här matchen är förstås inte död än, om nu någon trodde det i början av tredje. Tre av poängen kom från Jermaine O’Neal. Han är den typ av X-faktor som Celtics behöver. Heat har redan fått sin i James Jones.

23.05: Andra perioden slut. Detroit fick en sista chans när Marleau ger bort pucken till Zetterberg men det utmynnar inte i mål. Av det jag har sett så är Sharks numret större. Att åka hem 0–2 i matcher är inte optimalt men Red Wings press är ju betydligt mindre än den som Capitals har på sig i kväll. Capitals kan inte gärna åka till Florida i underläge 0–2.

22.50: Nu har jag mest sett basket senaste tiden, men det ser ut som att Sharks är i full kontroll här. Stämmer detta, hockeytittare?

22.42: Sorry, var borta ett tag. Var tvungen att beställa mat. Får inte gå hungrig. Well, Heat håller undan, Sharks håller undan. Heat var riktigt imponerande i första halvlek. De får 14 poäng av James Jones från bänken. Det är siffror som avgör matcher. Nu hoppar jag till hockey.

22.19: Du vet att du har problem när du får stryk mot Heat när de har både Dwyane och LeBron på bänken. Tidigt i matchen än men Celtics har inte visat något som får mig att tro på det laget i den här matchen. Ray Allen undantagen, förstås. Han visar alltid nåt.

22.15: Pang igen. Den hör gången var det Rajon Rondo som tar sin tredje foul och andra quartern har just börjat. Jag gillar Delonte West, faktiskt, men han är ingen Rajon Rondo. Det här kommer att påverka Celtics.

22.12: Pang, pang. Två outs till. Just Mo being Mo. Yankees vinner med 5–2, mest tack vare Curtis Grandersons three run homer och pitchern Ivan Nova. 

22.07: Stannar på baseboll för att se fenomenet Mariano Rivera, Yankees, stänga matchen. Första out: pop up.

22.03: Växlade över till baseboll för att se Alex Rodriguez inte ta sig till bas igen. Han är 3 av 27 den senaste tiden. Inte bra, A-Rod. 

21.59: Alla utom Allen och Wade har redan minst en foul. Ska bli intressant att se hur det här påverkar matchen. Rondo och Bosh har redan fått sätta sig i förtid.

21.51: Tydligt att Celtics inte tänker släppa en åskande dunk till LeBron som kan tända publiken ytterligare. Rondos omfamning på LeBrons friläge var allt annat än varm. Det märks, inte bara på omfamningen, att de här lagen inte gillar varandra.

21.49: I anfallet efter så spelar Bibby fantastiskt försvar mot Rondo – och drar sedan en offensiv foul. NU har jag sett allt.

21.47: Mike Bibby blockar Rajon Rondo. Nu har jag sett allt. 

21.41: Vi byter inlägg. För långt att scrolla. Vet ni vad som börjar nu? Är ni redo för det här? Miami Heat–Boston Celtics.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB