Startsida / Inlägg

N4ttens numb3rs

av Petter Westin

Siffror, vilket skönt sätt att sammanfatta en sportkväll. Det är ju ändå i siffrorna vi hittar svaren.
Här är några av nattens: 

0: Antal alley-oops som Oklahoma City Thunders coach Scott Brooks brukade tillåta per match. Alltså ingen alls. För två år sedan var Brooks så irriterad över OKC:s sumpade alley-oops att han förbjöd dem. ”True story,” säger Brooks.
Men det var då. Nu är nu och den som Russell Westbrook och Kevin Durant utförde i tredje quartern mot Memphis Grizzlies i går var perfektion.
– Vår publik är fantastisk men man måste ge folk något att jubla åt. De älskar såna där spel och det verkar tända oss också, säger Thunders Nick Collison.
Durants dunk på Westbrooks pass innebar 52–46 och var startskottet på en matchavgörande period under vilken Thunder spöade Grizzlies med 19–7. 

1: Som i Henrik Sedins första mål i slutspelet – med en målvakt i kassen alltså. Den regerande MVP:n och poängligevinnaren gjorde sitt första ”normala” mål mot San Jose Sharks i natt (det första var i tom kasse mot Nashville). Det var välkommet för Vancouver. Målet var nämligen inte bara ett mål, det var ett matchavgörade mål. Canucks vann med 3–2.
Vancouvers favorittvillingar har varit en måltavla i slutspelet. På isen och utanför. Sedinarnas produktionstakt har inte varit där många tycker att den borde vara.
– Vi läser sällan tidningarna eller tittar på hockey på tv. Vi vet när vi inte spelar bra. Vi behöver inte höra det från alla andra, säger Henrik. 

3: Antalet home runs som bar Jose Bautistas namn i går. Bautista straffade Minnesota Twins när Toronto Blue Jays vann med 11–3. Sluggern var bäst i hela MLB med 54 stycken fullträffar i fjol men hade dessförinnan inte slagit fler än 16 någon säsong. Så det fanns en viss tvekan angående Bautista innan säsongsstarten.
Nu är han uppe i 16, alldeles tydligt på väg mot minst 50 igen, och den tvekan som fanns i basebollvärlden har ersatts av förundran.
– Han har förvandlat sig själv till sportens bästa hitter, som jag ser det. Det är ganska otroligt. Ord kan inte beskriva hur han ser ut vid plattan just nu, säger Twins Michael Cuddyer
Till och med Bautista själv är förvånad:
– Det är löjligt, det känns som en dröm just nu. Ibland tycker jag själv att det är otroligt, säger Bautista.

19: Antalet offensiva returer som Chicago Bulls tog mot Miami Heat i natt. Det är andrachanser som Heat inte har råd att bjuda på. Hemmalaget fick 31 poäng på extrachanser. Heat, som tog sex offensiva returer, fick åtta.
Bulls övertygade i match ett i östfinalen och slog Heat med 103–82. Efter halvtid var det bara ett lag på banan.
– Man spelar försvar. Man spelar hårt försvar och sen kommer skottet och de tar en offensiv retur, kickar ut bollen för en trea eller får en lay up eller dunk, det är demoraliserande för ett defensivt lag. Vi måste komma på ett sätt att städa bort det där, säger LeBron James.

39: Den fjärde högsta poängsumman i historien en NBA-spelare gjort i sin första avgörande match sju. Det var OKC:s Kevin Durant som gjorde det i gårdagens match mot Memphis Grizzlies.
– Durant är en speciell spelare, en av de bästa i NBA, säger Grizzlies Zach Randolph.
De som gjorde än ännu bättre poänginsats i sin första match sju? Atlantas Dominique Wilkins (47 poäng mot Boston 1988), Cincinattis Oscar Robertson (43 mot Boston 1963) och Houstons Calvin Murphy (42 mot San Antonio 1981).

/Wikdahl

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB