Startsida / Inlägg

Posada? Posanjet!

av Petter Westin

Med maj kom våren. Samtidigt försvann New York Yankees vinnande sätt. 
Efter förlusten mot Boston Red Sox i natt så står Yankees på fem vinster och åtta förluster i maj.
Kanske kan ett rejält bråk väcka slumrande slagträn? Välkommen in i matchen Jorge Posada

Posada, 39 år gammal och med en lönecheck i år på 13 miljoner dollar, har knappast sett ut som Thor i år. Visst, lite blixtar och dunder kan Yankees nye designated hitter bjuda på, men det är långt mellan varven. Han slår 16,5 procent den här säsongen, sämst i MLB och en kraftig bit under hans karriärsiffra 27,3.
Inte så konstigt att den förre mästarcatchern har fått utstå en del kritik.

I går tog Yankees tålamod slut. Managern Joe Girardi meddelade Jorge Posada att han flyttats ned från sjunde man till nionde och sist i slagrotationen. Posada tog in den informationen, funderade lite och kom fram till att hans tålamod nu är slut också.
En timme innan första pitch mot Boston Red Sox hemma i the Bronx så förklarade Posada att han inte kunde spela. Girardi petade Posada till nionde plats, Posada petade sig själv helt.
– Jag sa till honom (Girardi) att jag inte kunde spela i dag och att jag behövde till att rensa huvudet, sa Posada, och förklarade också att hans rygg var lite stel och att han inte kände sig hundra procent. 

Det är här vi får en situation. Men inte mellan Posada och Girardi, utan mellan Posada och general managern Brian Cashman. Citaten flög fram och tillbaka under lördagkvällen i New York. 
Cashman älgade in till pressen mitt under matchen och sa att det inte fanns någon skada, Posada blev irriterad för att Cashman glappade, Cashman blev arg för att Posada låtsades som att han inte visste att han skulle glappa. 

Hur detta påverkar Jorge Posadas framtid återstår att se. Yankees har haft kontakt med MLB för att se över sina möjligheter. Man menar att man har grunder för att stänga av Posada för hans vägran att spela.
Tydligt är att om Posada inte träffar bollen så har han inget värde för klubben längre, eftersom han inte har någon annan roll än den just nu. Hans dagar som utespelare är redan räknade. 

Mitt under detta drama så pågick ingenting som kan liknas vid ett drama på planen. Boston Red Sox slog Yankees med 6–0 och har nu två raka segrar mot ärkerivalen. Undertecknad var på plats i fredags och såg Boston vinna med 5–4. Då var Jorge Posada en av syndarna när han lämnade två man på bas i åttonde inningen vid ställningen 5–3 till Boston. 

/Wikdahl

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB