Startsida / Inlägg

NHL-facit, runda två

av Stefan Persson, Sportbladet

För någon vecka sedan tippade vi första omgången av Stanley Cup-slutspelet.
Så här gick det.
Och – lite längre ned – så går det i nästa runda.  

BOSTON-WASHINGTON 3–4

Jag var som sagt apskraj för den här matchserien och vem som helst kunde väl se att det skulle bli en game seven, eller hur Wikdahl (som tippade 1–4)? Rättvisa segrade till slut, Caps var helt enkelt det bättre laget. En mänsklig TT och svag offensiv räckte för att regerande mästarna skulle åka direkt. 

NY RANGERS–OTTAWA 4–3

Både jag och Wikdahl hade Rangers, men inte i sju matcher. Imponerande av Ottawa, även om jag fortfarande inte fattar varför de skulle plocka över Silfverberg? Karln är bra, men he’s not fucking Gretzky

NEW JERSEY–FLORIDA 4–3

Oraklet Persson tippade helt rätt, lärjunge Wikdahl var inte långt efter. Men, som sagt, inte var det den här serien ni satt uppe på nätterna för att kolla in?

PHILADELPHIA–PITTSBURG 4–2

Fel, fel, fel, fel. Trösten? Vi var långt ifrån ensamma. Och vilken sjuk serie det var. På precis alla sätt och vis. Kan vi inte spela om serien tre gånger till?

LOS ANGELES–VANCOUVER 4–1

FEL, FEL, FEL, FEL. Vi glömmer och går vidare.

SAN JOSE–ST LOUIS 1–4

Nej, Wikdahl, Sharks är inte ett bra slutspelslag även om de får smyga in i turneringen. Men visst borde laget ha kunnat bjuda på lite hårdare motstånd.

CHICAGO–PHOENIX 2–4

Ett rätt, ett fel. Chicago har ju egentligen allt material för att vara ett topplag, men får inte ihop det. Intressant att se vad som händer där i sommar.

DETROT–NASHVILLE 1–4

Wikdahl satte 4–1, vilket borde gett en del stålar tillbaka. Och apropå lag som måste bygga nytt, lita på att det händer grejer i Detroit. För första gången på väldigt länge har klubben lite capspace att röra sig med.

Det var det.
Nu över till nästa omgång:

LOS ANGELES-ST LOUIS

Persson: 3–4. Skitsvårt, ju. Ett lag som avfärdade Canucks i fem matcher borde ju vara favorit, men det finns fortfarande frågetecken kring lagbygget Kings. 

NASHVILLE–PHOENIX

Persson: 4–2. Det står ju redan 1–0 till Coyotes i matchserien, men jag tror Preds vänder på den berömda steken. Bredare trupp och en bättre målvakt avgör till slut. 

NY RANGERS–WASHINGTON

Persson: 2–4. Rangers ville verkligen inte möta Caps i första omgången. Nu möts de i stället i den andra och precis som i serien mot Boston kan Bäckis & Co gå in helt utan press. Det passar laget perfekt, uppenbarligen.

PHILADELPHIA–NEW JERSEY

Persson: 4–2. Flyers är ju inte att lita på i defensiven och jag räknar med att laget – läs: Bryzgalov – klappar ihop fullständigt i alla fall en match. Men det är ju inget snack om att Devils är det sämre laget, på nästan alla punkter. 

/Stefan.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB