Startsida / Inlägg

Sportbladet <3 b-ball

av Petter Westin

Fyra sidor basket i det rosa papperet idag tisdag. Jag har skrivit lite om Lakers skrytbygge inför NBA-premiären. Dessutom får ni inte missa Malin Wahlbergs intervju med bröderna Inan, som berättar om beslutet att lämna proffslivet säsongen innan Sverige ska spela basket-EM för första gången på tio år.

Trist att ingen svensk kanal har snappat upp NBA-rättigheterna för den här säsongen, men personligen trivs jag bättre med League Pass. Det är gratis att testa till och med 5 november, så ta chansen redan på premiärkvällen. Här är en snabbguide:

00.00: Cleveland Cavaliers–Washington Wizards
Schemaläggarna på NBA-kontoret föreställde sig antagligen en duell mellan Kyrie Irving och John Wall, nästa generations stjärnpointguards, när de planerade in den här matchen som säsongens allra första. Men av det bidde det ingenting. Wall är knäskadad och tillbaka tidigast i slutet av november. Ändå finns en hel del skäl att spana in den här matchen, som till exempel gästernas vilde gunslinger Jordan Crawford. Trean och fyran från årets draft möts också: Washingtons Bradley Beal och Clevelands Dion Waiters. Två shooting guards som kan bli riktigt bra poänggörare på NBA-nivå.

01.00: Miami Heat–Boston Celtics
Jag tror vi kommer minnas den där sjumatchersserien förra säsongen som ett väldigt avgörande kapitel i sagan om LeBron James. Den totala jävla monstermatchen i Boston när Heat var 48 minuter från att åka ut, den trygga avslutningen på hemmaplan. Ingen psykning kunde rubba honom (skulle gissa att Kevin Garnett försökte en del), inget skott skrämde honom. Han greppade sina mentala spöken runt strupen och sa ”Watch this!”. Och sedan tog han Oklahoma City av bara farten. Vad jag ville ha sagt med det här dravlet? Ingenting, mer än att Miami blir jävligt svårslagna i år. Men Boston, med en bredare trupp trots tappet av Ray Allen till just Miami, känns faktiskt bättre än ifjol.

03.30: Los Angeles Lakers–Dallas Mavericks
Oklart om Kobe Bryant spelar i premiären, men klara favoriter mot ett Dallas utan Dirk Nowitzki är nya Lakers hursomhelst. Den tyske giganten är befriande ärlig när han talar om Mavericks utsikter efter att bland annat ha gått bet på Deron Williams i somras:
”We had some big fish available and we didn’t get them. So you can do either of two things – blow the whole thing up and start over, or keep signing guys to short contracts to stay a player in the free agent market the following year. For basically saying we still want to be a player next summer, we still put a decent product out there. We’re going to compete and see what happens.”

•••

Vän av ordning kräver att jag skriver några rader om World Series. San Francisco Giants säkrade sin andra titel på tre säsonger efter 4–0 i matcher mot Detroit Tigers. Jag tänker att…

…det är ganska mycket fest i Bay Area de här dagarna.
Tim Lincecum kanske faktiskt har en framtid som reliever istället för starter. Han var sjukt bra och visade mental styrka i hur han tog sin nya roll. Överlag verkar Giants ha ett starkt kollektiv och genuin lagkänsla.
Bruce Bochy är en cool manager.
…det var tråkigt att inte Miguel Cabrera lyckades kröna sin fantastiska säsong med en bättre World Series. Det blev liksom aldrig spännande i finalserien och det är lätt att förstå varför tittarsiffrorna slog bottenrekord.
Barry Zitos återuppståndelse var lite skojig att bevittna.
…det var skönt att Giants inte tog med fuskaren Melky Cabrera i sin slutspelstrupp. Ut med packet.
…jag nog inte orkar läsa en enda A-Rod-rubrik till nu när slutspelet är över. Tack och hej.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB