Startsida / Inlägg

Så spelas NFL-slutspelet

av Petter Westin

*** AFC, seedning ***
1.
Denver Broncos 13 segrar–3 förluster (klara för andra slutspelsrundan)
2. New England Patriots 12–4 (klara för andra rundan)
3. Houston Texans 12–4
4. Baltimore Ravens 10–6
5. Indianapolis Colts 11–5
6. Cincinnati Bengals 10–6

*** NFC, seedning ***
1. Atlanta Falcons 13–3 (klara för andra rundan)
2. San Francisco 49ers 11–4–1 (klara för andra rundan)
3. Green Bay Packers 11–5
4. Washington Redskins 10–6
5. Seattle Seahawks 11–5
6. Minnesota Vikings 10–6

*** AFC, första slutspelsrundan ***
Lördag, 22.30: Houston–Cincinnati
Det var bara några veckor sedan förstaseeden såg ut att vara vikt för Texans. Men man avslutade grundserien med att förlora tre av fyra matcher, och det kan aldrig kännas bra. 14, 29, 6 och 16 poäng i de matcherna är illavarslande siffror. Cincinnati är betydligt hetare med sju segrar på sina åtta senaste matcher. Jag är ändå lite tveksam till Andy Dalton på bortaplan i slutspelet mot JJ Watt & co. Ifjol i samma situation hade han tre interceptions, inklusive en pick-six, och Houston vann med 31–10.

Söndag, 19.00: Baltimore Ravens–Indianapolis Colts
Colts är säsongens stora feel-good-story. En coach som besegrat cancer, en rookie som efterträtt en legendar och varit lysande, ett nederlagstippat lag som vunnit elva matcher. Onekligen känns man lite som ödets lag. Samtidigt har Baltimore haft alla möjliga problem och att spela en bortamatch mot det här försvaret är inte riktigt lika skräckinjagande som för några år sedan. Potentiell bortaskräll.

*** NFC, första slutspelsrundan ***
Natten mot söndag, 02.00: Green Bay Packers–Minnesota Vikings
Adrian Peterson var försmädliga nio yards från att slå Eric Dickersons rekord på 2105 rushing yards. Han kan trösta sig med en slutspelsplats och, förhoppningsvis, en MVP-trofé. Annars kan man lika gärna officiellt diskvalificera alla som inte är quarterbacks från tävlingen. Minnesota imponerade i 37–34-segern mot Green Bay ikväll. Men Lambeau Field i slutspelet är ett annat djur. Jag tror att Packers vinner reprisen nästa helg. Ett tips till coach Mike McCarthy bara: Håll hårt i den röda flaggan…

Söndag, 22.30: Washington Redskins–Seattle Seahawks
Washington inledde säsongen 3–6 men har sedan dess vunnit sju raka matcher. En vändning av det slaget har inte skett sedan Jacksonville 1996. Mike Shanahan och hans coachstab, inklusive Mikes son och finurlige anfallscoach Kyle Shanahan, driver en sammansvetsad och disciplinerad organisation. Men jag håller ändå Seattle som favoriter i det här mötet. Inget lag har varit hetare i NFL den senaste månaden, och Russell Wilson har spelat in sig på allvar i Rookie of the Year-diskussionerna. Nu går han head-to-head mot sin konkurrent Robert Griffin III. Det blir en syndigt underhållande afton för oss som gillar mobila quarterbacks.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB