Startsida / Inlägg

NBA: All-Star Break Awards

av Petter Westin

Det är allstar-uppehåll i NBA. Ett trettiotal matcher återstår för varje lag, och det är ett perfekt tillfälle att leka lite gala.
Så här skulle vi dela ut NBA:s tunga individuella titlar om säsongen tog slut idag:

MVP: LeBron James, Miami Heat. Bättre på allt i år, och han var ärligt talat ganska suverän redan förra säsongen. Den mest kompletta och imponerande idrottsmannen i världen.

Rookie of the Year: Damian Lillard, Portland Trail Blazers. Jag VILL säga Anthony Davis eftersom jag tror mer på honom i långa loppet…men det vore tjänstefel när Lillard spelar 38 minuter per match som pointguard, och hans lag har häng på en slutspelsplats i väst.

Defensive Player of the Year: Andre Iguodala, Denver Nuggets. Den svåraste utmärkelsen att dela ut eftersom, well, jag inte har sett alla 700-nånting matcher den här säsongen. Inte på långa vägar. Men jag har sett en del Denver och jag har alltid varit ett fan av Iggys smarta och hängivna försvarsspel. Med 29-åringen på planen släpper Denver in 104,4 poäng per 100 bollinnehav. När han sätter sig på bänken rusar den siffran iväg till 111,7 per 100.

Sixth Man of the Year: Jamal Crawford, Los Angeles Clippers. Ligans kanske läckraste dribblingshänder och 17 poäng per match från bänken. Clippers fick precis vad de ville ha när de värvade 32-årige Crawford i somras.

Most Improved Player: Paul George, Indiana Pacers. Man glömmer lätt att det här allroundfenomet fortfarande bara är 22 år. Med Danny Granger skadad har han tagit stort offensivt ansvar i öst-trean Pacers.

Coach of the Year: Gregg Popovich, San Antonio Spurs. Bara för att han gjort det i en herrans massa år är det inte mindre imponerande. Kolla in de här siffrorna:

Det är riktig jäkla sossebasket. Men det tycks inte spela någon roll vem Pop skickar ut på planen. Spurs är samma samlade, effektiva och kvävande lagmaskin, kväll efter kväll. Ligans bästa facit med 42–12.

Executive of the Year: Daryl Morey, Houston Rockets. Det handlar ju om megastjärnorna i NBA. Och Morey skaffade sin egen från Oklahoma City. James Harden snittar 26-6-5 på 45-procentigt skytte, plus 86 procent från straffkastlinjen dit han går oftare än någon annan spelare i ligan. Morey värvade också försvarsbjässen Omer Asik och pointguard-profilen Jeremy Lin inför säsongen. Nu är Rockets, trots en trupp som tappat mycket rutin och bredd, på väg mot slutspel för första gången på fyra år.
Jag vill också ge ett hedersomnämnande till Joe Dumars, Detroit, som har börjat rätta till sina gamla misstag – och draftade en riktig pärla i Andre Drummond.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB