Startsida / Inlägg

Mer eller mindre viktiga frågor om NFL. Del 3.

av Petter Westin

Vår training camp-special fortsätter – idag med NFC South.

ATLANTA FALCONS
Viktig fråga: Är Desmond Trufant och Robert Alford redo? Cornerback är en av de svåraste positionerna att spela – alla sporter inkluderade. Att göra det med en mesig pass rush är ännu svårare. Och att göra det mot killar som Drew Brees (två gånger), Tom Brady och Aaron Rodgers – det är typ superdupersvårt. Det kan bli en snurrig säsong för Falcons första- och andraval i draften. Tur att de får träna mot Julio Jones och Roddy White i sommar.
Mindre viktig fråga: Kan vi sätta den här snubben på d-line?
thumb.aspx

CAROLINA PANTHERS
Viktig fråga: Har Cam Newton mognat? Talang har aldrig varit frågetecknet för Panthers quarterback. Han avfyrar NASA-raketer med högerarmen, och springer över försvarare som en stridstank. Problemet är mer det mentala. 24-åringen är en ojämn passningsspelare som har kritiserats för sin nonchalanta, surmulna framtoning. I ett samtal med Charlotte Observer i slutet av juni medgav Newton att han börjat tänka mer på såna saker:
– I think this offseason has been key in my growth, going back and looking at things that I’ve done on the field and off the field. Whether I’m watching film or just watching things that I can become a better person at, I’m trying to polish things up to make me a better person and better player.
Mindre viktig fråga: Är det sant att Marty Hurney fick sparken för att han misslyckades med att kontraktera den här killen?

Mindre viktig fråga II: Är vänskapen med den här mannen anledningen till att Cam varit så tankspridd?

NEW ORLEANS SAINTS
Viktig fråga: Kan Rob Ryan göra skillnad som defensive coordinator? Förra gången laget hade en eldig och elak försvarscoach gick det rätt bra. Enda problemet var väl att han uppmanade spelarna att skada folk och såg till att de fick betalt för det. Men nu ska vi inte peta i petitesser! Det är som vanligt i New Orleans; om försvaret håller en anständig nivå så blir Saints livsfarliga.
Mindre viktig fråga: Har de hittat Persson-och-Wikdahls värdighet efter Super Bowl-festandet på Bourbon Street än?

TAMPA BAY BUCCANEERS
Viktig fråga: Kan Bucs bygga ett dominant försvar igen? De höll motståndarna till 3,5 yards per springförsök förra säsongen. Inget lag var bättre. De gav upp 297 passing yards per match. Inget lag var sämre. Så ni förstår ju vart de la pengarna inför säsongen – på sin secondary. Men gamla Tampa Bay-ikonen Warren Sapp är inte övertygad om att värvningarna av Darrelle Revis och Dashon Goldson är rätt väg att gå:
– I’ve seen a lot of great defenses in the NFL. I just haven’t seen one led from the back end.
Michael Bennett och hans nio sacks har stuckit till Seattle, så pressen ökar på Adrian Clayborn och Da’Quan Bowers att leverera på defensiva linjen. Jag tycker fortfarande att John Abraham, som blev osentimentalt (och förhastat?) dumpad av Atlanta, är en värvning som känns alldeles för logisk för att inte ha varit aktuell.
Mindre viktig fråga: Har du bildgooglat ”Muscle Hamster” nån gång?

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB