Startsida / Inlägg

Mer eller mindre viktiga frågor om NFL. Del 4.

av Petter Westin

För bara tre år sedan var NFC West usel och hånad; sju segrar räckte för att komma först. Idag är det ingen som skrattar. USA-bloggens training camp-special har kommit till NFL:s kanske bästa, hårdaste division.

ARIZONA CARDINALS
Viktig fråga: Vad har John Abraham kvar att ge? 35-åringen ville ha en större roll (läs: mer pengar) när han blev kickad av Falcons och väntade därför med att välja klubb. Det blev inte Tampa Bay, som vi föreslog häromdagen. Han är klar för Cardinals och blir – om han är skadefri – rimligen den bästa QB-jägaren i ett starkt försvar.
Mindre viktig fråga: Ska vi vara glada att för att Larry Fitzgerald är en NFL-stjärna som gör annat än att gå på strippklubb, äta skräpmat och hamna i trubbel med Farbror Blå under offseason…eller ska vi vara livrädda för att han är helt off his rocker? I år har Cards äventyrslystne receiver roat sig med sportdykning i Colombia, vulkansurfning i Nicaragua, isklättring i Slovenien och tigersafari i Indien. Plötsligt känns en passning över mitten mot 49ers inte så våghalsig längre.

SAN FRANCISCO 49ERS
Viktig fråga: Vem ska fånga bollarna? Michael Crabtree var lagets bästa receiver med 1105 yards förra säsongen. Han slet av hälsenan i våras och är tillbaka tidigast i mitten av november. Kvar har vi frustrerande fysmonstret Vernon Davis, pålitlige men långsamme Anquan Boldin, skadecomebackande Mario Manningham och Kyle Williams, samt en drös oprövade ungdomar. Kan någon ur trion AJ Jenkins, Quinton Patton och Ricardo Lockette kliva fram under training camp?
Mindre viktig fråga: Efter huvudbonad och tatueringar – vilket fullständigt irrelevant attribut ska Colin Kaepernick kritiseras för härnäst?

SEATTLE SEAHAWKS
Viktig fråga: När tar dramat slut för Percy Harvin? Skador, migrän, bråk med coacherna, gnäll på quarterbacken. Alltid var det nånting som strulade i Minnesota. Nu är Harvin i ett genuint topplag, har fått sitt drömkontrakt och spelar med en ung stjärn-QB. Men direkt kom smällen: Han är höftskadad och kan tvingas till operation. Frisk och motiverad är 25-åringen ett av ligans vassaste anfallsvapen, så om han blir borta en längre tid – eller rentav missar hela säsongen – är det ett tungt slag för Seahawks offensiva utveckling.
Mindre viktig fråga: Är Big Lo USA:s knäppaste sportfan?

ST. LOUIS RAMS
Viktig fråga: Kan Jake Long lyfta den offensiva linjen? 2013 är lite do or die för Sam Bradford, quarterbacken som valdes först av alla i 2010 års draft. För att skydda honom värvade Rams en annan gammal draftetta: Jake Long. 28-åringen har haft en del skadeproblem – precis som flera andra på Rams o-line – men är han närmare 100 procent så är det få försvarare som tar sig förbi honom.
Mindre viktig fråga: Daryl Richardson, Isaiah Pead OCH Zac Stacy – tar Rams ingen hänsyn alls till fantasyvärlden när de konstruerar sin running back-uppsättning!?

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB