Startsida / Inlägg

15 NBA-matcher du inte får missa

av Petter Westin

NBA-schemat har landat. För att du inte ska behöva bläddra igenom alla 1230 matcher, har vi valt ut några höjdpunkter och personliga favoriter:

Tisdag 29 oktober: Miami Heat–Chicago Bulls.
Premiärkvällens givna höjdare (de andra två matcherna är Pacers–Magic och Lakers–Clippers). Miami inleder jakten på sin tredje raka titel, och vi får se en oerhört efterlängtad comeback. Just det, Greg Oden. (Okej, okej, vi vet att det finns en hygglig spelare som kommer tillbaka hos gästerna också…)

Tisdag 26 november: New Orleans Pelicans–Golden State Warriors.
Jag blir fnittrig som en tonårsflicka på en Robert Pattinson-meet-and-greet. Kolla bara vad Pelicans ställer på banan i vinter. Galna guardtrion Jrue Holiday-Eric Gordon-Tyreke Evans, fruktade bössor som Anthony Morrow och Ryan Anderson, 20-åriga stjärncentern Anthony Davis. Det kan bli sjukt underhållande och klurigt att stoppa. Det kan också bli pannkaka av alltihop. Mot Stephen Curry & Co blir det hursomhelst öppen och skojig basket.

Måndag 16 december: Los Angeles Clippers–San Antonio Spurs.
Högintressant möte mellan fjolårsfinalisten Spurs, och ett av lagen som siktar på att störta dem från tronen i väst.

Fredag 20 december: Detroit Pistons–Charlotte Bobcats.
Tisdag 18 februari: Detroit Pistons–Charlotte Bobcats.
Onsdag 19 februari: Charlotte Bobcats–Detroit Pistons.
Det blir tre svenskmöten i NBA kommande säsong. Jag tror på speltid för både Jonas Jerebko och Jeffery Taylor, och jag tror på två lag som är bättre än ifjol. Detroit, med nyförvärven Brandon Jennings och Josh Smith, blir en underhållande slutspelskandidat. Och Charlottes unga spelare kommer gynnas av att spela med en klasscenter i Al Jefferson. Visst fixar ni så att vi får se det här i svensk tv, Viasat?

Juldagen 25 december: Brooklyn Nets–Chicago Bulls, New York Knicks–Oklahoma City Thunder, Los Angeles Lakers–Miami Heat, San Antonio Spurs–Houston Rockets, Golden State Warriors–Los Angeles Clippers.
Jag älskar att vara ledig under julhelgen, det är så fint med alla traditioner och att umgås med nära och…vem försöker jag lura? Det bästa med juldagen är ju toppmatcherna som NBA levererar, säsong efter säsong. I år kommer vi bänka oss från 18.00 på kvällen svensk tid ända fram till sjusnåret på annandagsmorgonen.

Söndag 26 januari: Boston Celtics–Brooklyn Nets.
Kevin Garnett och Paul Pierce återvänder till TD Garden. Räkna med öronbedövande hyllningar, och en tämligen solklar bortaseger.

Fredag 19 februari: Los Angeles Lakers–Houston Rockets.
De här lagen möts två gånger i Houston tidigare på säsongen. Men de matcherna är inte fullt så intressanta som Dwight Howards återkomst till Staples Center. Hur hanterar han mediecirkusen och publiktrycket? Och framför allt, hur hanterar han Kobes vrede?

Onsdag 26 februari: Oklahoma City Thunder–Cleveland Cavaliers.
Om Russell Westbrook inte hade skadat knät kunde NBA-slutspelet ha fått ett kraftigt annorlunda utseende i våras. Han väntas vara tillbaka i god tid innan träningslägret börjar i höst. Jag ska njuta i fulla drag av hans återkomst, med duellen mot Kyrie Irving som en av de stora höjdpunkterna.

Fredag 11 april: Miami Heat–Indiana Pacers.
På god väg att bli en av ligans bästa rivaliteter. LeBron James och Paul George har fyra möten i grundserien, det här är det sista. Kommer det ligga slutspelsseedning i potten, eller har Heat redan ryckt?

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB