Startsida / Inlägg

NFL: Tillbakaspolning, V2

av Stefan Persson, Sportbladet

Vill du få en snabb sammanfattning av helgens händelser?
Häng med.

Atlanta Falcons-St Louis Rams, 31-24
• Rätt dyrköpt seger för Falcons som fick fem starters skadade innan halvtid, en av dem running backen Steven Jackson. Men varför springa med bollen när man har Julio Jones? Atlanta hade 1 rushing yard i halvtid, 36 totalt (på 16 försök) medan Jones hade 182 yards (längsta på 81 yard) och en TD.

Buffalo Bills-Carolina Panthers, 24-23
• Thank you, RedZone på Game Pass. Söndagen bjöd på massor galen underhållning, med galna spel och dramatiska slutsekunder. Som i Buffalo. Bills behövde en TD för seger och EJ Manuel hittade Stevie Johnson med TVÅ sekunder kvar. Tungt för Panthers, som hade tagit ledningen med 1.38 kvar att spela.

Chicago Bears-Minnesota Vikings, 31-30
• Mer drama? Alright. Låt oss presentera ”Mr. Fourth Quarter”. Det är numera WR Brandon Marshalll smeknamn på QB Jay Cutler. Den Jay Cutler? Jajemän. För trots att den ofta ifrågasatta QB:n stod för två interceptions och ytterligare en tung turnover, så kommer vi komma ihåg den mäktiga driven i slutminuterna. Han började på egna 34:e med 3.15 kvar och slutade med en TD-passning till Bennet med 10 sekunder kvar.
• Vikings? De skrev historia genom att för första gången i historien fixa en kick return-TD och fumble return-TD i samma match. Alltid nåt.

Green Bay Packers-Washington Redskins, 38-20
• 480 yards och fyra touchdowns. Nä, det är inte Mark Sanchez karriärsiffror, utan Aaron Rodgers facit från igår. Den här matchen var över halvvägs in i andra quartern. Men självklart vaknade RGIII till liv i slutet och såg till att jag torskade i fantasyn. Tack för det.

Indianapolis Colts-Miami Dolphins, 20-24
Andrew Luck har orkestrerat åtta fourth quarter-vändningar på 18 matcher. Det var inte långt ifrån att han gjorde det igår igen. Ett väldigt vasst Dolphins-försvar såg dock till att stoppa Colts i slutsekunderna i ytterligare en sån där löjligt dramatisk match.
• När Ryan Tannehill kastade över 10 yards var han åtta för nio och totalt 209 yards. Och kanske är Mike Wallace gladare den här helgen, efter en 18-yards TD.

Kansas City Chiefs-Dallas Cowboys, 17-16
• Ännu en jämn match, men här fick Tony Romo aldrig chansen att gå ikapp i slutsekunderna. Chiefs hade bollen sista 3.55 och spelade ut klockan.
• Det finns inte många likheter mellan årets och fjolårets Kansas City. I fjol gjorde Chiefs en TD på ynkliga 27 procent av sina red zone-besök. I år har Alex Smith fixat fem TD:s på fem besök.

Philadelphia Eagles-San Diego Chargers, 30-33
• Jaha, där dog den hypen? Efter förra helgens häftiga uppvisning tog det tvärstopp för Chip Kellys Eagles. Och det trots att Michael Vick kastade för karriärbästa 428 yards och en TD. Problemet? Eagles svaga defensiv.
Eddie Royal! Hade du trott att Royal skulle ha fem TD:s på tio mottagningar efter två matcher? Nä, just det.

Baltimore Ravens-Cleveland Browns, 14-6
• Någon som ifrågasatte Ravens försvar mot Denver? Nu tog man en ordentlig revansch, även om man mötte en liiiite svagare QB den här gången. Ravens sackade Brandon Weeden fem gånger och tillät hälften så många yards som mot Denver.
Joe Flacco är 2 för 13 den här säsongen när han försöker sig på längre kast än 20 yards.

Houston Texans-Tennesse Titans, 30-24
• De låg under med 21 poäng i premiären, åtta i fjärde quartern igår. Ändå är Texans 2-0, dock utan att imponera på något sätt. Hemmlaget tog matchen till overtime tack vare Arian Fosters TD med knappt två minuter kvar att spela.

Arizona Cardinals-Detroit Lions, 25-21
• Har ni hört den där om Lions och deras dåliga vana att dra på sig penalties? Well, igår straffades man med totalt 101 yards. Sent i fjärde quartern drog man på sig en pass interference i end zone, straffades med 31 yards och två spel senare sprang Rashard Mendenhall avgörandet med 1.59 kvar att spela.

Tampa Bay Buccaneers-New Orleans Saints, 14-16
• För andra veckan i rad torskade Tampa på ett sista minuten-field goal. Drew Brees visade vinnarskalle när han såg till att ge kickern Hartley möjligheten att sparka hem segern från 27 yards. Skön revansch för QB:n vars två interceptions ledde till Tampas båda TD:s.
• Apropå penalties så finns det ett lag som är värre än Detroit. Yepp, Tampa Bay. De har nu straffats 23 gånger för totalt 220 yards.

Oakland Raiders-Jacksonville Jaguars, 19-9
• Kanske inte veckans hetaste matchup, men för er som har Run-DMC i fantasylaget var det goda nyheter. 19 carries och 129 yards är taget. För alla oss som tog en flyer på MJD? Det sket sig.

New York Giants-Denver Broncos, 23-41
• Glöm Peyton, den här gången var det RB:s Knowshon Moreno som stal showen. Två TD:s och 93 yards på bara 13 försök.
• Ska det vara så svårt att springa med bollen? Giants sprang för totalt 23 yards igår. Vore kanske bra om Eli slapp kasta bollen så mycket. Ja, han kastade för 353 yards i går. Men också fyra nya interceptions. Han är nu uppe i sju på två matcher.
Peyton? Han har 769 yards, 9 TD:s och NOLL interceptions så här långt. In da words of Henrik Larsson: De e OK.

Seattle Seahawks-San Francisco 49ers, 29-3
• Välkommen ned på jorden, 49ers. Efter premiären var det svårt att se hur något lag skulle få stopp på Kaepernick & Co. Men snacka om att Seahawks dominerade 49ers offensiv. Framför allt var lagets secondary grymt. Kaepernick kastade bara för 127 yards och hade tre interceptions.
• Det var ingen vacker match, med mängder av misstag. Marshawn Lynch glänste dock, med totalt 135 yards och tre TD:s.

/Stefan.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB